Ishockeyspiller tiltalt for vold

Anklagemyndigheden har nu valgt at rejse tiltale mod White Hawks-spilleren Kristian Jensen.

"Anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi rejser nu tiltale for vold mod den 23-årige ishockeyspiller fra Frederikshavn, der i september væltede en spiller fra Odense omkuld på isen under en kamp og tildelte vedkommende et slag mod hovedet."

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi og dermed ender episoden på isen i Odense fredag den 20. september mellem Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks og Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense Bulldogs nu i en retssal.

- Vurderingen går på, om det legemsangreb, der sker, står i en rimelig forbindelse med selve spillesituationen, lyder det fra senioranklager hos Nordjyllands Politi Torben Kaufmann Sørensen til Ritzau. 

Og ifølge ham er der forskel på, om der er tale om badminton eller boksning.

- Man er nødt til at gå ind og se på sporten som sådan, og se på hvad det er for en sport, og hvad der er rimeligt i en spillesituation, siger han.

Odense-spilleren mistede sin hjelm i faldet på isen, og i forlængelse af dette slog Kristian Jensen ham i hovedet. Lucas Bjerre Rasmussens hoved ramte isen, og Odense-spilleren lå tilbage bevidstløs på isen. Han blev efterfølgende indlagt til med en kraftig hjernerystelse.

- Vi har set på ishockeykampen og de spillesituationer, der opstår i kampen som sådan. Og vi finder altså ikke, at det her står i en rimelig forbindelse med den spillesituation, der er der, siger Torben Kauffmann Sørensen til Ritzau. 

Efter kampen blev Kristian Jensen tildelt den hårdeste disciplinære straf i nyere tid: han fik 17 kampes karantæne, og kan i givet fald først komme tilbage på isen for sin klub i starten af december.

Og ifølge Kristian Jensen forsvarer, Jens Christian Christensen, burde sagen være stoppet der:

- Vores opfattelse er, at denne sag er afgjort efter de ishockeyretlige regler, hvor Kristian har fået en af de hårdeste straffe. Derfor vil vi også nedlægge påstand om frifindelse, og min klient nægter sig skyldig i at have overtrådt straffelovens regler, forklarer han til TV2 Nord.

Den 23-årige spiller har tidligere selv været ude at undskylde for sin opførsel:

- Alle, som kender mig, ved, at jeg er en rar person, som ikke vil nogen noget ondt. Hændelsen i fredags ved jeg udmærket godt, er uacceptabel og ikke hører hjemme i ishockeysporten.

Der er endnu ikke fastsat en dato for retssagen.

Opdateret 14.50 med citater fra senioranklager Torben Kaufmann Sørensen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland