Et nordjysk Silicon Valley? It-netværk skal få udenlandske studerende som Steven til at blive

Flere udenlandske studerende skal blive i Nordjylland, når de har gennemført en uddannelse i landsdelen. Det er målet med et nyt projekt, som skal gøre det attraktivt for unge med en it-uddannelse at slå sig ned som iværksættere i eksempelvis Aalborg

27-årige Steven Teglman er langt væk fra hjemprovinsen Alberta i Canada, men han er glad for, at han for halvandet år siden valgte at starte på datamatikeruddannelsen på UCN i Aalborg.

- Jeg kan virkelig godt lide Aalborg. Der er mange studerende og internationale studerende, så det er uden tvivl en studieby, siger Steven Teglman.

Om to år er Steven Teglman færdig med sin uddannelse, og så er mange muligheder åbne for ham.

- Personligt fokuserer jeg på big data og kunstig intelligens, så det vil være inden for det fagområde, men du kan også lave webudvikling eller webdesign. I virkeligheden alt, siger Steven Teglman.

Udfordringen i dag er, at mange af de internationale it-studerende, som uddanner sig i Nordjylland, søger væk fra landsdelen, når de har fået eksamensbeviset i hånden. Det skal initiativet Techhub Nord, som er sat i søen af Erhvervshus Nordjylland lave om på.

- Tech er jo nok fremtiden, uanset om det er software eller hardware, man bygger. Og hvis de folk, som er dygtige til at bygge den slags ting, forlader os, så betyder det, at vi ikke får skabt så mange nye arbejdspladser i regionen, siger Jakob Neua Nørgaard, der er projektleder for Techhub Nord.

Silicon Valley er pragteksemplet

Techhub Nords mål er at skabe et netværk, hvor studerende, etablerede virksomheder og investorer kan mødes på kryds og tværs. Det skulle gerne få den nordjyske it-industri til at blomstre, som man har set det ske andre steder i verden, hvor en skov af tech-virksomheder er vokset op side om side.

- Hvis vi kan skabe et rum for dem, hvor de kan deltage uforpligtende, så tror vi på, at vi får dem matchet op. Det har man jo kunne se i Silicon Valley og Tel Aviv og andre steder, hvor der er opstået såkaldte hubs, hvor tech-virksomheder udvikler sig, fordi der er mange af den samme type mennesker der, siger Jakob Neua Nørgaard.

Steven Teglman er positiv over for ideen om at forsøge at skabe flere it-virksomheder i Nordjylland. Derfor har han heller ikke købt flybilletten hjem til Canada endnu.

Ønsker du at blive?

- Det vil jeg gerne. Jeg kan godt lide Aalborg, og jeg ser et stort potentiale i Aalborg. Antallet af nye it-virksomheder vokser eksponentielt, så om nogle år tror jeg, at det er meget større, end det er lige nu, siger Steven Teglman.


Seneste nyt

fra Nordjylland