Ja til ungdomsboliger på Lindholm Brygge

"Katedralen" ved den gamle cementfabrik i Nørresundby skal rives ned - i stedet vil politikerne gerne have, at der bliver bygget ungdomsboliger. Foto: TV2/Nord

'Katedralen' skal rives ned, og i stedet skal der bygges 200 nye ungdomsboliger på Lindholm Brygge, mener et enigt Teknik - og Miljøudvalg.

Politikerne i Teknik - og Miljøudvalget i Aalborg Kommune sagde onsdag ja til en ny lokalplan, der tillader bygninger på op til ti etager på Lindholm Brygge, der hvor 'Katedralen' i dag står.

Teknik - og Miljøudvalget godkendte, at der bliver mulighed for at opføre bebyggelse på 35 meters højde. Planen er at opføre 15.000 kvadratmeters bebyggelse med boliger og erhverv. Der har været en del indsigelser til lokalplanen fra borgere, der blandt andet er utilfredse med, at der tillades, at der bygges så høje bygninger.

Nørresundby Boligselskab og Sundby-Hvorup Boligselskab har tidligere meldt sig klar til at opføre nye ungdomsboliger, når 'Katedralen' på Lindholm Brygge bliver revet ned. De to boligselskaber er klar til at stå for at opføre hver 100 ungdomsboliger på grunden.

Den markante og stærkt faldefærdige cementfabrik på Lindholm Brygge i Nørresundby har været meget omdiskuteret. 'Katedralen' har været optaget i kommuneplanen som bevaringsværdig, og der var oprindeligt ønsker om at bevare den og at drive hotel i den. Det projekt blev dog i sin tid skrinlagt, da bygningen var for misvedligeholdt.

Byrådet skal først tage endeligt stilling til lokalplanen, inden planerne kan føres ud i livet.

Flere nyheder fra TV2 Nord