Aalborg Alliancen skaber job: Jacob er kommet ud af ledighed

På kun et halvt år har Aalborg Alliancen, der er et samarbejde mellem Aalborg Kommune og en stribe organisationer på arbejdsmarkedet, skabt kontakt mellem ledige og virksomheder.

Virksomheden Svanehøj i Svenstrup, der producerer pumper især til tankskibe, har netop ansat Jacob Saxtoft, der ellers forgæves har søgt job i godt et år.

Det var Aalborg Alliancen, der foreslog virksomheden at tale med den unge nyuddannede akademiker, der er uddannet ingeniør med fokus på forretningsudvikling.

- Ham havde vi aldrig fundet selv. Vi stod med en helt speciel opgave, hvor han bød ind med noget nyt, og vi anede ikke, at der fandtes en person med netop Jacobs baggrund. Det har været en øjenåbner for os og så er det jo fantastisk at få den mulighed - at få en ung nyuddannet ind med en høj kompetence, siger Johnny Houmann, direktør for salg og projekt, Svanehøj.

quote Jeg håber selvfølgelig på en videre fastansættelse her, og jeg prøver at se, hvor jeg kan komme ind og bidrage med de kompetencer, jeg har

Jacob Saxtoft, ingeniør

For Jacob Saxtoft er en praktikplads hos Svanehøj præcis det, han har gået og sukket efter, siden han sidste sommer blev færdig med sin uddannelse.

- Når man er ledig i et stykke tid, så savner man virkelig at komme ud og vise, hvad man kan. Jeg synes ikke, det har været svært at komme til samtaler hos virksomhederne, men det har været svært at være den, de vælger. Samtalen med Svanehøj tog kun 18 minutter, og så fik jeg beskeden, at de gerne ville have mig, og det er jeg meget taknemmelig for, siger Jacob Saxtoft.

Alliancen står sammen

Siden Aalborg Alliancen fra nytår for alvor kom i gang har 234 virksomheder meldt sig til samarbejdet. Det har foreløbigt skaffet 200 ledige i job, og der udover ca 400 i bl.a. flexjob og virksomhedspraktikker. Job og ydelseschef i Jobcenter Aalborg, Jesper Dalgaard er mere end tilfreds.

- Jeg synes, det tegner rigtigt positivt, og det gode er, at her har vi en rigtig alliance. Det er erhvervslivets organisationer, det er virksomhederne, det er kommunen, det er jobcenteret, de faglige organisationer, der er med. Vi står faktisk sammen, så jeg synes faktisk, vi har en rigtig alliance, og jeg tror også, det er derfor, vi har succes, siger Jesper Dalgaard.

1800 er ledige

Aalborg Kommune har lige nu ca. 1800 højtuddannede dimittender, der endnu ikke har fundet et arbejde efter at have afsluttet deres eksamen.

Jacob Saxtoft håber, at praktikpladsen hos Svanehøj bliver hans vej ind på arbejdsmarkedet.

- Jeg håber selvfølgelig på en videre fastansættelse her, og jeg prøver at se, hvor jeg kan komme ind og bidrage med de kompetencer, jeg har, siger Jacob Saxtoft.

Svanehøj er foreløbigt positiv overfor at ansætte flere via Aalborg Alliancen, hvis virksomheden mangler den rette mand til det rette job:

- Skulle der komme andre opgaver af den karakter, som i Jacobs tilfælde , så ved vi, hvor vi skal rette henvendelse, siger Johnny Houmann fra Svanehøj.


Seneste nyt

fra Nordjylland