Jacob er professionel computerspiller

Jacob Winneche fra Gistrup får løn for at spille Counter Strike, og sammen med hans hold tager han til turneringer i hele verden.

Når Jacob Winneche på 19 år spiller computer, så er det ikke kun for sjov. Siden hans fætter for otte år siden introducerede ham til spillet Counter Strike, har det været en stor del af hans liv.

Det viste sig hurtigt, at Jacob var rigtig god til det. Så god, at han de seneste år har tjent penge på at spille computer for Copenhagen Wolves. Counter Strike er blevet hans fritidsjob.

- Jeg er på kontrakt med et hold, der får en fast løn hver måned for at spille, og så er der selvfølgelig alle præmiepengene ved siden af. Typisk får man sponsoreret det, man skal bruge, såsom skærme, musemåtte og så videre, siger han.

I Counter Strike spiller man i hold på fem personer. Det går kort fortalt ud på at skyde spillerne på det modsatte hold, og hvis det lykkes, vinder man en runde. Holdet, der først får 16 runder, har vundet. Et lønnet hold som det, Jacob spiller på, træner flere gange om ugen - præcis som i for eksempel fodbold.

- Vi skal holde os i form, for vi har et ansvar. Vi planlægger vores liv for at kunne finde tid til at træne. Det er en hobby, men med en del mere ansvar nu. Jeg kan ikke bare komme og gå, som jeg vil, siger Jacob Winneche.

Op til store turneringer træner holdet mellem fem og otte timer dagligt. De mødes på bootcamp i København for at blive klar til kamp. De mange timers træning har da også båret frugt. Jacob var kaptajn for det danske landshold, da de vandt EM i Counter Strike, og sidste år nåede de til kvartfinalen ved VM. De mange turneringer har givet Jacob venner i hele landet.

Men det er ikke uden omkostninger at være professionel computerspiller. Udover skolegangen på tredje år på handelsskolen og fodboldtræning en gang om ugen kan det være svært at finde plads til alt det, man som 19-årig gerne vil nå.

- En ting er helt sikkert: når du spiller på det her niveau, så skal du give afkald på meget uden for computerverdenen. Det kan være lidt træls at gå glip af fester og arrangementer, men det er et spørgsmål om prioritering, siger Jacob Winneche.

Han nyder da også, når han en gang i mellem kan tage en pause fra computeren og give plads til hans anden store interesse - fodbolden.

- Hvor jeg tidligere nærmest pjækkede fra skole for at spille ti timer i træk, så er lysten der ikke lige så meget i dag. Nu er det mere et arbejde, siger han.

Jacob Winneche håber dog på at kunne fortsætte med arbejdet et par år endnu, for selvom det er tidskrævende, så er han rigtig glad for fællesskabet i spillet.


Seneste nyt

fra Nordjylland