Jægerkorpset fylder 50 år

Jægerkorpset blev oprettet i 1961. I dag blev jubilæet med en parade på Flyvestation Aalborg. På lørdag fejres jubilæet på med en stor opvisning på havnen i Aalborg.

I 1960-erne hvor "den kolde krig" var på sit højeste, og hvor
Berlinmuren byggedes i 1961, blev det besluttet at oprette en specialenhed, som først og fremmest kunne være efterretningstjeneste under en kriseperiode op til udbruddet af en mulig væbnet konflikt mellem Warzawapagten og NATO.

I den ånd blev det nuværende Jægerkorps oprettet den 1. november 1961. I oktober 1961 indkaldtes de første kandidater til optagelsesprøver. 130 mødte, og heraf blev der udtaget 13, som straks blev sendt til Altenstadt i Tyskland, hvor den tyske faldskærmsskole lå.

Siden er opgaverne ændret flere gange. 50 års jubilæet markeres officielt  tirsdag 1. november med parade hos Jægerkorpset, der har base på Flyvestation Aalborg.

Paraden blev i dag overværet af HKH Kronprins Frederik og HKH Kronprinsesse Mary, Forsvarschefen, general Knud Bartels, og Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, samt en række andre militære chefer.


Seneste nyt

fra Nordjylland