Jagt på bakterier i nordjyske grillbarer

 Jagt på bakterier i nordjyske grillbarer

Sommeren er ikke blot højsæson for kolde læskedrikke, men også for bakterier, gær og skimmel i hjørner og kroge, hvor der ikke bliver gjort ordentligt rent

I den kommende tid sætter Fødevareregion Nord i Aalborg fokus på sodavands- og fadølsanlæg og på isterningmaskiner i restauranter, kantiner og grillbarer for at se, om hygiejnen er i orden.

Kontrollanterne vil tage prøver af sodavand, øl og isterninger for at se, om noget tyder på, at der ikke er gjort ordentligt rent.

Slanger, pumper og tappehaner skal gøres rent ofte, og rengøring af anlæggene skal fremgå af virksomhedens egenkontrolprogram.

Selv om bakterier, gær og skimmel sjældent gør mennesker syge, kan beskidte anlæg resultere i indskærpelser, påbud eller bøder,
oplyser Fødevareregion Nord til Ritzau.


Seneste nyt

fra Nordjylland