Jammerbugt FC satser på en fest mod FCK

Knægtene fra Jammerbugt FC er bare 21 år i gennemsnit, men de glæder sig til at tage imod de erfarne løver fra FC København i pokalkamp onsdag aften.

Det er en klassiker uden lige - David og Goliat, der endnu en gang mødes i kamp, og hvor man kun kan holde med ham den lille. I dette tilfælde må den lille være Jammerbugt FC. Og den store, kæmpen Goliat, må så være FC København.

De forsvarende danske mestre. Champions League-deltagerne. Løverne fra København, som ikke har tænkt sig at lade deres modstander få et ben til jorden.

Det er dem, knægtene fra Pandrup skal møde i morgen, onsdag, klokken 17.30 på næsten-hjemmebane i Aalborg, når det gælder avancement i pokalturneringen. Men der er ingen frygt at spore - nærmest tværtimod, hvis man spørger cheftræner Martin Pedersen.

- Forhåbentlig bliver det en festdag for alle i klubben, og det bliver uden tvivl en kæmpe oplevelse for drengene. At møde FCK på Aalborg Stadion er en drengedrøm for de fleste nordjyske fodbolddrenge, mens de vokser op, siger Martin Pedersen.

Selv glæder han sig til at lede sit hold ind på grønsværen.

- De skal glæde sig, spillerne. Vi skal alle se frem til det, og jeg glæder mig til at se Jammerbugt FC-spillerne i de blå trøjer på Aalborg Stadion, fortæller Martin Pedersen, der selv kender Aalborg Stadion bedre end de fleste fra sin tid som AaB spiller.

Men om der reelt er vinderchancer for Jammerbugt FC, er til gengæld en anden snak.

- Vi er jo ikke ligefrem favoritter, og selvom FCK med al sandsynlighed sparer flere af de faste spillere, så bliver det et voldsomt godt fodboldhold, vi møder onsdag. Det bliver noget af en mundfuld, men mirakler sker i fodbold, og den lille mulighed, vi har for at overraske, skal vi opsøge. Det gør vi ved at tro på det, arbejde for hinanden, og så skal vi udnytte den ene eller de to chancer, vi får. Vi skal være dygtige over hele linjen, og så måske også have lidt held i defensiven. Jo længere vi kan holde dem, jo større vokser chancen sig, forklarer Jammerbugt FC-cheftræneren og understreger;

- Vi skal tro på det og vi skal gå efter det, og så skal vi nyde den oplevelse, det er. Vi giver den gas, og så tager vi den derfra.

Det hører med til historien, at gennemsnitsalderen på Pandrup-holdet er 21 år. Det tager imod FC København klokken 17.30 på Aalborg Stadion. Du kan se mere om holdets forberedelser og spænding inden kampen i aften på TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland