Jan Ø. vinder over russisk gigant

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen måtte slide i andet sæt mod den russiske kæmpe Vladimir Ivanov ved Denmark Open -men vandt.

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen var som den første dansker i aktion onsdag ved Denmark Open i Odense. Og danskeren skulle bruge to tætte sæt på at ekspedere russiske Vladimir Ivanov ud af turneringen.

Den 24-årige nordjyde var fra matchens begyndelse af i teten. Den russiske modstander blev, trods en imponerende rækkevidde, tvunget rundt på hele banen. Og det passede ikke den store russer, der tidligt i sættet virkede opgivende.

Ved stillingen 19-11 mistede Jan Ø. Jørgensen dog kortvarigt koncentration, og med seks fem hurtige russiske point i træk begyndte uroligheden at sprede sig hos tilskuerne i hallen.

Men aalborgensiske Jan Ø. Jørgensen genvandt fokus og vandt første sæt med 21-16.

Den 1,97 meter høje Vladimir Ivanov kom motiveret ud til andet sæt, hvor han hurtigt bragte sig på 7-3. Danskeren sløsede med især spillet ved nettet, hvor det blev til flere uprovokerede fejl.

Nede med 17-12 genvandt Jan Ø. Jørgensen pludselig initiativet og fik på tre minutter udlignet den russiske føring. Og med et par stærke server fik Jan Ø. Jørgensen hevet sættet, og dermed sejren, i land med 21-18.

- Ham russeren her er en, jeg skal have rimelig godt styr på. Det havde jeg også i første sæt. Men han bed fra sig i andet sæt, og jeg blev lidt usikker. Men jeg fik styr på ham til sidst, siger Jan Ø. Jørgensen, der føler sig godt tilpas i Odense Idrætshal.

- Det er et sted, jeg rigtig godt kan lide at komme. Jeg vandt for to år siden, så der er mange følelser forbundet med at være her.

- Og sidste år blev jeg jo nødt til at tage hjem herfra på grund af mine hjerteproblemer. Så det er et specielt sted både på godt og ondt, siger danskeren.

Jan Ø. ligger på 13.-pladsen på verdensranglisten.

Flere nyheder fra TV2 Nord