Jannik Pohl bliver matchvinder i sejr over FC Midtjylland

Fredag aften lykkedes det AaB at fortsætte den gode start på Superligaen med en sejr på hjemmebane over FC Midtjylland.

Fredag aften holdt det hårdt for AaB med at følge med de forsvarende mestre fra FC Midtjylland i den nordjyske klubs første Superliga-kamp på hjemmebane i denne sæson. Det lignede en overgang et snigende nederlag, men sikkert spil og skarpe støvler sørgede for en 2-1-sejr i anden halvleg.

Nordjyderne kom ellers flot fra start med et solidt pres på gæsterne og flere chancer i de første minutter med Jannik Pohl som en af de førende offensive kræfter.

Men i løbet af de næste 20 minutter lykkedes det FC Midtjylland at komme tilbage i kampen og sætte sig mere og mere på spillet og initiativet. Især Paul Onuachu, FC Midtjyllands angrebskæmpe, var svær for AaB-forsvaret at håndtere, og på fire minutter blev det til fire afslutninger fra hans side.

Efter de 25 første minutters spil, hvor AaB var presset tilbage på banen, blev det igen til mere ligeværdigt spil. Angrebsmæssigt blev der vist fine takter, men luften gik alligevel af AaB-ballonen tre minutter før pausen.

Her steg den to meter høje Paul Onuachu igen til vejrs, og denne gang sad hovedstødet helt rigtigt. 1-0 til FC Midtjylland efter 42 minutter.

Forløsning i 87. minut

I løbet af pausen blev AaB-spillerne taget i ed i omklædningsrummet: Pletten skulle vaskes af. Og dét sørgede Rasmus Thellufsen for, da anden halvleg var bare seks minutter gammel.

Han havde åndsnærværelse og mod nok til at udnytte et gevaldigt drop af FC Midtjyllands målmand, Jesper Hansen, som fejlvurderede en bold på kanten af feltet, og så hed stillingen pludselig 1-1.

Mens Paul Onuachu blev ved med at give ballade i AaB-forsvaret og nåede at udløse seks frispark til AaB i løbet af kampen, kæmpede Jannik Pohl en kamp i den anden ende af banen. Særligt stærkt står aktionen efter 62 minutter, da han erobrede bolden midt på banen og selv tog den hårde tur mod FC Midtjyllands felt. Her spillede han bolden videre til Kasper Kusk på højre fløj, som desværre endte med at sende langt forbi mål.

Forløsningen og belønningen for det hårde slid fik Pohl dog godt 20 minutter senere. På et hjørnespark i det 87. minut fik han sidst støvle på et hjørnespark, der af to omgange var ved at havne i FC Midtjyllands netmasker. 2-1 til AaB og jubel på lægterne på Aalborg Portland Park.

Afvist straffespark

De sidste minutter af fredag aftens kamp forvandlede sig derefter hurtigt til ren overlevelse for hjemmeholdet. Trods flere løb mod FC Midtjylland-forsvaret var det i AaB's ende af banen, at tingene var tæt på at koge over flest gange i de fire minutter, der var lagt til den ordinære spilletid.

Med et minut tilbage forsøgte Erik Sviatchenko at trække et straffespark i tæt duel med Jores Okore, men det blev afvist af dommeren.

Dermed tegner AaB sig efter de første to spillerunder i Superligaen for to sejre og seks point.