Jazz-legende spiller med nordjysk orkester

Foto: Stefan Kjærgaard

Han har tidligere arbejdet med Paul McCartney og Whitney Houston, og nu går jazz-musikeren John Clayton og øver med Nordkrafts Big Band i Aalborg.

Den amerikanske Jazz-musiker og komponist John Clayton går for tiden og øver med Nordkrafts Big Band. Det gør han for at blive klar til to koncerter med Big Bandet i weekenden. Og det er en helt særlig oplevelse for musikerne i det store orkester.

- Han er jo fantastisk! Han er jo elev af Ray Brown, som er en af de allerstørste jazz-bassister og som repræsenterer det ypperste indenfor den amerikanske jazz tradition. Han har de samme ting og gør de samme ting rigtig meget. Så det er det bedste af det bedste lige nu, siger Uffe Markussen, der spiller i Nordkrafts Big Band.

Med en lang karriere, der blandt andet har kastet en Grammy af sig, har John Clayton prøvet lidt af hvert. Nu skal han have de rigtige toner frem i de nordjyske jazz-musikere i Nordkraft Big Band.

- Nu star jeg her I Aalborg, og jeg havde ikke forventet det høje niveau. Men de har et rigtig højt niveau, og det giver mening, fordi Danmark har dygtige musikere, Danmark er vant til jazz og Danmark har en stor jazzhistorie, fortæller jazz-legenden. 

02:03

I forbindelse med to koncerter i weekenden øver jazz-musikeren John Clayton med Nordkraft Big Band

Luk video

John Clayton lærer fra sig på sin helt egen måde, og den bliver taget godt imod af det nordjyske orkester.

- Han har hele det der koncept med, at det ikke handler om den individuelle musiker. Det handler om os alle sammen, man skal støtte hinanden, være der for hinanden, give plads til hinanden, lytte til hinanden og ikke bare være egoistisk i sin fremtoning, fortæller Uffe Markussen.

Torsdag var sidste øvedag, så nu er Nordkraft Big Band og den 64-årige amerikaner klar til at levere jazzens toner til weekendens koncerter.

- Det skaber noget i luften. Du kan ikke røre det, du kan ikke tale om det, men du kan mærke det. Og det kommer til at ske, fortæller John Clayton.

John Clayton og Nordkraft Big Band spiller i morgen i København, og lørdag spiller de i Folkekirkens Hus i Aalborg.  

Flere nyheder fra TV2 Nord