Terapihave risikerer lukning: Jeg bliver ved med at kæmpe

Terapihaven Aurora uden for Aalborg kæmper lige nu for sin overlevelse. Det grønne fristed hjælper syge borgere over angst, stress og depression - i hvert fald lidt endnu.

Stress, depression og PTSD. Det er mennesker med disse diagnoser, der kan få behandling i Terapihaven Aurora uden for Aalborg. I terapihaven bruger de naturen som drivkraft til at komme sig over sine traumer.

Haven er indtil nu blevet drevet med en to-årig bevilling fra satspuljemidlerne, men bevillingen er nu løbet ud. Aurora har ikke fundet andre, der vil støtte det grønne rehabiliteringsprojekt, derfor risikerer haven at lukke.

quote Jeg ved ikke, hvor længe vi kan holde skruen i vandet, men jeg vil blive ved med at kæmpe.

Annette Wibæk, indehaver, Terapihaven Aurora

- Det hænger lige med lodder og trisser, og jeg ved ikke, hvor længe vi kan holde skruen i vandet, men jeg vil blive ved med at kæmpe. Vi får nemlig så mange henvendelser fra mennesker, der gerne vil i behandling her, så vi bliver ved med at kæmpe og håbe på, at vi finder nogle, der vil støtte os, siger indehaver af Terapihaven Aurora og kropspsykoterapeut, Annette Wibæk.

Det er blandt andre veteraner, der har stor glæde af haven. PTSD kan komme flere år efter en udsendelse og slå benene væk under dem. I Aurora kan de igen få vejret i den grønne have indrettet til terapeutiske formål. 

- Det er så stor en glæde at se de her ramte mennesker få det bedre. Familierne kommer her også indimellem og høre dem fortælle om, hvor meget bedre deres pårørende har fået det efter de er startet her, det er så rørende. Det er så vigtigt et tilbud, så vi skal bare finde finansieringen, siger Annette Wibæk. 

Se indslaget om Terapihaven herunder. Artiklen fortsætter under indslage

 

Annette Wibæk er sammen med bestyrelsen i gang med at finde midler til at fortsætte terapihaven. De har søgt fonde, men har indtil videre fået afslag på deres ansøgninger. Flere politikere har også været på besøg i haven, og er positivt stemt overfor den grønne rehabilitering, men uden at der endnu er kommet økonomisk opbakning til haven.

quote Det er et fantastisk tilbud. Jeg vil arbejde for, at vi sammen med kommunerne kan støtte op om det. Men det skal igennem hele maskineriet, og det kan tage lang tid. I sidste ende så skal det jo også gå op i kroner og ører.

Jess V. Laursen, næstformand for psykiatriudvalget, Region Nordjylland

- Det er et fantastisk tilbud. Jeg vil arbejde for, at vi sammen med kommunerne kan støtte op om det. Men det skal igennem hele maskineriet, og det kan tage lang tid. I sidste ende så skal jo også gå op i kroner og ører, siger Jess V. Laursen, næstformand for psykiatriudvalget i Region Nordjylland (Venstre). 

Lige nu er der tre fuldtids borgere og en på deltid i haven. De er alle henvist fra kommunale centre, som eksempelvis jobcenteret. Aurora drømmer om at få 12 borgere i behandling og en ekstra ansat med tiden, men i første omgang handler det om at overleve. 

Du kan her se programmet 'Terapihaven'. Her fulgte vi nogle af de mennesker, der kæmper for at få det bedre ved hjælp af Aurora. Du kan også se programmet på TV2 Nord Salto 19:50.

Seneste nyt

fra Nordjylland