Telenor-kunde efter færgetur til Norge: - Jeg er blevet bondefanget

Gulvsliber Ryan Pedersen fra Løgstør føler sig franarret flere hundrede kroner, efter han tog en tur med færgen til Oslo.

Det kan være rigtigt dyrt, at bruge mobilen på færger. Slår du ikke dataroaming fra, kan du risikere at mobilen automatisk kobler på færgens satellitbaserede netværk, og så løber det hurtigt op.

- Jeg anede overhovedet ikke, at mobilen pludseligt hoppede på et maritimt netværk med forbindelse til satelliterne. Jeg fik et chok, da jeg så regningen, siger Ryan Pedersen til TV2 Nord.

quote Jeg er blevet bondefanget

Ryan Pedersen, Telenor-kunde

Mange har i dag et mobil-abonnement, der inkluderer et vist dataforbrug i udlandet, men det gælder kun til lands og ikke til vands. Hvad Ryan Pedersen ikke var klar over, var at mobilen ude i internationalt farvand på til Oslo pludselig hoppede på færgens satellit-netværk. Det kom til at koste ham 450 kroner. Han opdagede det først, da han fik sin telefonregning. 

Ingen advarsel

- Jeg fik ingen advarsel af nogen slags. Jeg er blevet bondefanget, da jeg med mit abonnement, troede at jeg godt må have et vist dataforbrug i udlandet. Jeg kunne da ikke vide, at det ikke gælder til søs, siger Ryan Pedersen.

Selv om du kun har mobilen i lommen på en færgetur til Sverige eller Norge, kan du risikere, at telefonregningen løber op i flere hundrede kroner.

quote Jeg kunne da ikke vide, at det ikke gælder til søs

Ryan Pedersen, Telenor-kunde

Pengene tilbage

Efter TV2 Nord har taget kontakt til Telenor, får Ryan Pedersen nu sine 450 kroner tilbage. Teleskabet siger, at det var en fejl, at Ryan Pedersen ikke fik en sms inden mobilen hoppede på det satellit-baserede netværk. 

Hvis andre Telenor-kunder heller ikke har oplevet, at de har fået en sms inden mobilen begyndte at roame til en meget dyrere takst, skal de endelig kontakte kundeservice, lyder det fra Telenord.  

MERE OM SAGEN I TV2 NORD KL. 19:30

 


Seneste nyt

fra Nordjylland