Gade i internt Venstre-angreb: - Jeg kender min fjender

Søren Gade beskylder Venstre-chef og en person, han beskriver som "ham den lille oppe fra Nordjylland", for at have et horn i siden på ham.

Venstres Søren Gade sendte søndag verbale knytnæveslag i Ekstra Bladet mod flere personer i sit eget parti. Han mener, at flere personer i Venstre "har et horn i siden" på ham. 

Ekstrabladet kan fortælle, at Søren Gade, der fik mere end 200.000 personlige stemmer ved EP-valget, har ansat en ny politisk medarbejder, der tidligere er anklaget for spionage internt i Venstre.

Den ansættelse har Venstre-folk undret sig over, og det fik søndag Søren Gade til at lange ud efter flere Venstre-personer.

- Det er ham den lille oppe fra Nordjylland, der har et horn i siden på mig. Og så er det Andreas Thyrring (chef for Center for Kommunikation og Politik hos Venstre, red.), der også har et horn i siden på mig. Jeg ved udmærket godt, hvem jeg har som fjender derinde på Christiansborg, siger Søren Gade til Ekstra Bladet.

Uvist hvem "den lille" er

Det står uklart, hvem "ham den lille oppe fra Nordjylland" er, og det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Søren Gade. 

TV2 Nord har været i kontakt med de mandlige nordjyske medlemmer af Venstres folketingsgruppe, for at høre, om de mener, at angrebet kan være rettet mod dem.

Torsten Schack Pedersen, der er valgt i Thisted-kredsen, mener ikke, at Gades angreb er rettet mod ham.

- Nej, det har jeg svært ved at tro, at det skulle være, siger han. 

Heller ikke Preben Bang Henriksen føler sig truffet og ønsker iøvrigt ikke at udtale sig i sagen. 

Lauritzen: Jeg vil samarbejde med Gade

Karsten Lauritzen, der er valgt til Folketinget i Hjørring-kredsen, afviser også, at Gades angreb skulle være rettet mod ham:

- Nu er jeg jo lidt højere end gennemsnitsnordjyden, så tror næppe det er mig Søren Gade hentyder til. Jeg har heller ikke noget horn i siden på hverken Gade eller andre Venstrefolk - det er livet både i politik og udenfor for kort til.

- Jeg har til gengæld stor respekt for Gade og ønsker et tæt samarbejde med ham, hvor vi i fælleskab kan gøre en forskel for de mange nordjyder, der har stemt på os til EP- og FT-valget, skriver Karsten Lauritzen i en mail. 

Også nordjyden Claus Richter er en del af toppen i Venstre, idet han indtager rollen som partisekretær. Han har ikke ønsket at kommentere på Søren Gades angreb. 

Chefen for Center for Kommunikation og Politik, Andreas Thyrring, siger til Ekstrabladet, at han ikke har et horn i siden på hverken Søren Gade eller andre i Venstre.

Telefonaflytning

Ekstra Bladet fortalte i foråret, at politikere i Venstre var blevet aflyttet på telefonmøder af personen, som Søren Gade nu har ansat som politisk medarbejder i Bruxelles.

Ifølge avisen skete det, fordi den tidligere ansatte i Venstre loggede ind på partiets telefonmøder, efter at personen var stoppet som medarbejder i partiet. 

Det er på baggrund af den historie, Søren Gade langer ud efter flere personer internt i Venstre. Han mener, at flere Venstre-folk vil have skovlen under ham, og det er derfor, at de har luftet deres undren overfor Gades ny politiske medarbejder. 

Søren Gades udmelding kommer efter en hård måned for Venstre, hvor både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen forlod deres post efter interne uenigheder, som blev for meget for Venstres bagland.


Seneste nyt

fra Nordjylland