Fanget i konkurskaos: - Jeg troede, hun tog pis på mig

En afgang fra Aalborg Lufthavn er allerede aflyst, og flere kan komme til.

Det britiske flyselskab Thomas Cook er gået konkurs, og det får konsekvenser for en lang række underselskaber - og dermed også rejsende med blandt andet Spies.

quote For ikke at skuffe børnene, så fik vi bare travlt

Camilla Bredgaard, Vester Hassing.

Venindeparret Camilla Bredgaard og Camilla Fellov havde gennem Spies bestilt en uges ferie til Cypern, så da de vågnede op til beskeden om et aflyst fly, blev det for alvor hektisk.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange vi har ringet til hinanden i dag – 10 gange måske, siger Camilla Bredgaard.

- Jeg troede, hun tog pis på mig, da hun ringede og sagde, at det var aflyst, siger Camilla Fellov.

Rammer 1.400 kunder hos Spies

Veninderne havde set frem til en uge på Cypern med deres børn, men afgangen blev annulleret som følge af Thomas Cooks konkurs.

- Så for ikke at skuffe børnene, fik vi bare travlt, siger Camilla Bredgaard.

Konkursen rammer 1.400 kunder hos rejseselskabet Spies, der er ejet af det britiske selskab. Spies arbejder lige nu på højtryk for at finde løsninger – både for kunder, der skal hjem, og kunder, der skal have erstatningsrejser.

- Jeg er simpelthen så ked af, at de ikke er kommet afsted, der er ikke nogen, der beklager det
mere, end vi gør. Vi vidste det klokken tre i morges, vi havde ingen idé om det før. De (kunderne, red.) skal holde øje med deres rejseselskab, de får besked fra Spies, hvis der er ændringer, siger Lisbeth Nedergaard, der er kommunikationschef hos Spies.

Manglede akut 1,4 milliarder korner

Thomas Cooks konkurs skyldes et akut behov for at få tilhørt 1,4 milliarder kroner. Penge, de ikke har været i stand til at rejse. Tilbage står tusindvis af rejsekunder, der er i tvivl om, hvordan de nu er sikret.

- Hvis man ikke er kommet afsted, og ens rejse bliver aflyst, så skal Spies betale pengene tilbage, og det skal de gøre inden for 14 dage, siger Vibeke Myrtue Jensen, der er politisk rådgiver hos Forbrugerrådet Tænk.

Camilla Bredgaard og Camilla Fellov har været hurtige og bestilt en ny rejse til Kreta på onsdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland