40 år med pølser: - Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg ellers skulle lave

Pølsemanden i Hobro har i 40 år været fast bestanddel af bybilledet - og i dag blev han fejret.

Han er en populær mand i Hobro, byens pølsemand gennem nu 40 år, Hans Jørgen Andersen.

Lørdag blev jubilæet markeret, og der var brug for både ekstra bemanding og en ekstra vogn, for at kunne servicere alle de fremmødte.

- Der har godt nok været mange mennesker, hold da op. Vi har solgt omkring 1000 hotdogser, bare i dag. Jeg havde ellers ikke regnet med det store på grund af vejret, men der har godt nok været mange. Nu har vi mindst en times oprydning og opvask foran os, fortæller en overvældet Hans Jørgen Andersen.

quote Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg ellers skulle lave. Min sidste ferie var i 1992. Så nej, jeg har ikke noget behov for andet.

Hans Jørgen Andersen, pølsemand

Den sydhimmerlandske pølsemand indrømmer dog, at han ikke har helt det samme overblik over, hvor meget der er blevet solgt, som han havde for ti år siden ved seneste jubilæum.

Den moderne teknologi har gjort det sværere at holde styr på antallet, synes han.

- Det mobilepay-værk, der er jeg ikke rigtig vild med. Jeg er mest til kontanter, må jeg indrømme. Jeg forstår ikke helt, hvorfor vi skal have så mange forskellige måder at betale på.

Har brug for trailer til gaver

Mens Hans Jørgen Andersen og medhjælperne har brugt lørdagen på at lange hotdogs og kradsere over disken, er der også kommet godt med godter den anden vej.

Som enhver anden jubilar, har mange af de fremmødte nemlig haft gaver med til dagens hovedperson.

- Jeg har fået så mange gaver, at jeg nærmest skal bruge en trailer for at få det hele med hjem. Det er rødvin og kager og alt muligt, siger 69-årige Hans Jørgen Andersen, der ikke har planer om at forlade pølsebranchen lige foreløbigt.

Der var kaldt forstærkning ind i form af en ekstra pølsevogn, da Hans Jørgen Andersen lørdag skulle fejres i Hobro
Der var kaldt forstærkning ind i form af en ekstra pølsevogn, da Hans Jørgen Andersen lørdag skulle fejres i Hobro
Foto: Dusinus Pølsevogn

- Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg ellers skulle lave. Min sidste ferie var i 1992. Så nej, jeg har ikke noget behov for andet, siger Hans Jørgen Andersen, der mest af alt sætter pris på den daglige kundekontakt både med de lokale, og med kunder, der kommer langvejsfra.

Kvalitet over udvalg

Der er ikke så mange pølsemænd tilbage som Hans Jørgen Andersen. Ifølge ham selv, handler hans levedygtig i branchen om at kende sine begrænsninger og holder sig til det, der virker.

- Jeg prøver ikke noget andet end det, jeg kan. Jeg sælger fire slags pølser, det er det. Jeg har også prøvet burgere og den slags, men det duede ikke. Der er mindre variation i kvaliteten, når man har et mindre udvalg, siger han.

Og så er spørgsmålet jo, om man selv bliver træt af sortimentet efter 40 år med frankfurtere og sennep? På ingen måde, lyder det.

- Jeg får selv en pølse hver anden dag, i hvert fald. Man skal jo helst kunne stå inde for sine egne varer, fortæller Hans Jørgen Andersen med et grin.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland