Stram Kurs-kandidat: Jeg vil i Folketinget – min opstilling er ikke en ny happening

Partiets eneste nordjyske kandidat, provo-kunstneren Uwe Max Jensen, forsikrer, at hans kandidatur er oprigtig. I dag meldte han sig for alvor ind i valgkampen.

Alle andre opstillede Folketingskandidater har haft travlt med valgkamp i en uge, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen sidste tirsdag udskrev det længe ventede valg.

Men den eneste nordjyske Stram Kurs-kandidat, Uwe Max Jensen, er først i dag for alvor begyndt at sværme om vælgernes gunst.

quote Jeg har selvfølgelig talt med Stram Kurs omkring de vilkår, jeg stiller op under. Det er for eksempel, at jeg tilslutter mig partiet og partiprogrammet.

Uwe Max Jensen, Folketingskandidat, Stram Kurs

Han har været bortrejst til Norge siden fredag i et andet anliggende, og derfor har han ifølge ham selv først tirsdag haft mulighed for at melde sig ind i valgkampen.

Og her garanterer han, at ønsket om at komme i Folketinget For Stram Kurs er oprigtigt.

- Jeg har selvfølgelig talt med Stram Kurs omkring de vilkår, jeg stiller op under. Det er for eksempel, at jeg tilslutter mig partiet og partiprogrammet. Om et par måneder sidder jeg forhåbentlig i Folketinget og kan være med til at påvirke Danmarks fremtid i en positiv retning, siger Uwe Max Jensen – og afviser dermed, at kandidaturet blot er endnu en såkaldt happening, som han tidligere er blevet kendt for.

Uwe Max Jensen er bedst kendt som provo-kunstner, og han har fået stor opmærksomhed med sine happenings. Ved Folketingsvalget i 2015 trak han overskrifter, da han malede en valgplakat med sin penis.

Også i 2017 var han i fokus, da han blev idømt 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste efter at have overfaldet to ansatte på Kunsten. Det skete i forbindelse med besøget af en verdensberømt italiensk kunstner, hvor Uwe Max Jense besluttede sig for at tisse på et spejl i Kulturparken ved Kunsten - uden forudgående aftale.

Hans forsvarsadvokat dengang var Rasmus Paludan, som han nu stiller op for under partiet Stram Kurs.

Vil lukke Statens Kunstfond

På udlændingeområdet ligger Uwe Max Jensen da også på linje med Stram Kurs’ officielle holdning, der gennem formand Rasmus Paludan er blevet velkendt af offentligheden.

- Jeg vil gerne kæmpe for, at der bliver taget hånd om den utøjlede masseindvandring, der har været til Danmark de seneste årtier, siger Uwe Max Jensen.

Derudover ligger kunst og kultur ham meget på sinde – og her fortæller han om endnu en af sine mærkesager.

- Med en billedkunstnerisk baggrund og som journalist er der selvfølgelig også andre ting, der interesserer mig. Jeg er udnævnt til kulturordfører for Stram Kurs og sidder og arbejder på et større oplæg om kulturpolitik. Hvis vi får indflydelse, vil vi lukke Statens Kunstfond. Samtidig vil vi tilbyde billedkunstnerne og forfatterne, at de kan undervise i henholdsvis billedkunst og kreativ skrivning i gymnasieskolen. Kunsterne bliver ikke længere afhængige af staten, som giver dem legater. De kan gå ud og få et arbejde, så de kan klare sig selv.

quote Hvis vi får indflydelse, vil vi lukke Statens Kunstfond. Samtidig vil vi tilbyde billedkunstnerne og forfatterne, at de kan undervise i henholdsvis billedkunst og kreativ skrivning i gymnasieskolen.

Uwe Max Jensen, Folketingskandidat, Stram Kurs

Uwe Max sætter selv plakater op tirsdag

Opmærksomme vælgere har sikkert bemærket fraværet af Uwe Max Jensens ansigt rundt omkring på de nordjyske lygtepæle – og det har en god grund.

Uwe Max Jensen har først modtaget sine valgplakater mandag. De skal så sættes op tirsdag – af Folketingskandidaten selv, da partiet ifølge ham selv ikke har midler til at få andre til det.

Direkte adspurgt omkring sin formand, Rasmus Paludan, fortæller partiets ’kronprins’, at han er ganske speciel.

- Han er en ener, han er et helt unikt menneske. Der findes ikke to ligesom Rasmus Paludan – det kan man sige helt uden at blive uvenner med nogen, siger han og uddyber:

- Politisk er han jo en ener. Stram Kurs er jo helt enestående i forhold til de andre partier, siger Uwe Max Jensen.

Da han i sin tid blev bedt om at stille op som kandidat for partiet, vendte nordjyden spørgsmålet rundt - og bad sin formand tænke sig godt om.

- Jeg sagde til Rasmus Paludan og ledelsen: Tænk nu over det og ring tilbage, hvis I nu er sikre. For jeg vidste jo godt, at der ville være fokus på noget af det billedkunst, jeg har lavet, siger Uwe Max Jensen.

Stram Kurs' nordjyske Folketingskandidat Uwe Max Jensen vil nedlægge Statens Kunstfond - i stedet skal billedkunstnerne undervise i kreativ skrivning.

Seneste nyt

fra Nordjylland