”Jeg vil ikke være alene resten af min tid”

68-årige Hans Christensen mistede for snart tre år siden sin kone Iris. Siden har han kortvarigt oplevet kærligheden igen. Nu leder han efter en ny kæreste.

Det er måske ikke den mest romantiske historie, men måden hvorpå Hans Christensen mødte sin kommende kone er alligevel bemærkelsesværdig.

- Vi mødtes til en konfirmation i min familie, og det var faktisk min lillebror, der inviterede hende ud først. Men han havde ikke råd til at tage hende med i byen, så der trådte jeg ind og tog hende med ud i stedet. Og så var vi sammen lige siden, fortæller Hans med et stort smil.

Hele 42 år nåede Hans at være gift med Iris, indtil en kræftsygdom pludselig skilte parret ad for snart tre år siden. Inden da havde de også nået at få to børn og masser af minder fra et langt liv.

- Det var da utrolig hårdt, men sådan som hun havde det til sidst og så syg, som hun var, så var det også godt, at hun fik fred, siger Hans.

- Jeg havde ikke rigtig lyst til noget i lang tid. Men efter cirka et halvt år så tænkte jeg, at nu kunne jeg måske godt overveje, om jeg ikke også skulle videre. Jeg var selvfølgelig betænkelig ved, om det var for kort tid i forhold til at lede efter en ny, men mine børn synes, at det var i orden, fortæller Hans.

Han ringede også til Kræftens Bekæmpelse, da han ikke kunne slippe tanken, om det var for tidligt at lede efter en ny partner. De bekræftede ham dog i, at hvis han selv var klar, så kunne ingen have noget at udsætte på hans beslutning.

- Jeg var selvfølgelig bange for, hvad folk tænkte. Men jeg fik ikke en eneste dårlig kommentar, fortæller Hans.

Igennem siden Dating.dk lykkedes det ham at få kontakt til en kvinde, der havde været igennem det samme som ham selv. De to gik ud med hinanden i cirka et år, inden forholdet ikke holdt længere.

- Det var rigtig rart, at have en at kunne dele sine oplevelser med. Jeg synes også, at man godt kan sammenligne følelserne for, jeg havde for hende, med dem, jeg havde for min kone, selvom det selvfølgelig aldrig kan blive det samme, siger han.

I dag ses han og ekskæresten kun som venner. Det har ifølge Hans dog intet at gøre med, at de to ikke kunne komme videre fra deres tidligere ægtefæller.

- Hun kunne jo aldrig nogensinde erstatte det, jeg havde med min kone. Men det skal hun jo heller ikke. Man skal ikke gå og sammenligne.

I dag er Hans single igen. Han er med egne ord ”ikke desperat” efter at finde en ny kæreste. Han er dog ikke i tvivl om, at han gerne vil have sig en ny kæreste.

- Jeg vil gerne have en og give et kys og et kram og tage i teatret med og på ferie med. Jeg vil ikke være alene resten af min tid, derfor tror jeg da også, at jeg nok skal finde en kæreste igen. Det er jeg da helt overbevist om.

Flere nyheder fra TV2 Nord