Jelved i topform

Det var en noget anderledes fællestime, eleverne på Vesthimmerlands Gymnasium i Aars, i dag deltog i. Den radikale Marianne Jelved og de konservatives Lene Espersen tørnede sammen til politisk debat i gymnasiet fællesområde med 500 gymnasieelever som tilskuere.

Menneskerettigheder, udenrigspolitik, udlændingepolitik - disse emner var blot et lille udsnit af de områder, som blev berørt i debatten mellem Marianne Jelved (Rad. V.) og Lene Espersen (Kons.) i den to timer lange debat, som Vesthimmerlands aula dannede rammen om.

Og det var måske ikke lige til at se, men Marianne Jelved repræsenterer for tiden et parti, som er i fremgang. I hvert fald, hvis man skal tro den seneste måling fra Megafon, som spår de radikale 9,4 procent af stemmerne ved valget den 15. september - mod kun 5,1 procent af stemmerne ved valget i 2007.

- Jeg håber bare det holder. Vi trænger til at få styrket Det Radikale Venstre, siger Marianne Jelved om meningsmålingen, men understreger samtidig, at meningsmålinger ikke er det samme som et endeligt resultat:

- Man skal tage de målinger med et gran salt og ikke lægge så meget i dem. Nogle gange får vi flere om dagen, og den ene går i den ene retning og den anden i en anden retning. Det vigtigste er, hvad der sker på valgdagen, konstaterer hun.

Tilbage står så spørgsmålet, om Marianne Jelved, der stiller op i Hjørringkredsen, kan nå de nordjyske vælgere, når hun selv bor i København. Men det spørgsmål forholder hun sig afslappet til:

- De kender mig jo. Men det er klart, at jeg bor her jo ikke til dagligt. Men jeg er meget heroppe alligevel til møder. Og det kommer ikke altid i avisen eller i tv og så opdager man det jo ikke, konstaterer hun.
Marianne Jelveds næste valgdebat er i morgen på lærerseminariet i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland