TV2 Nords største fan: Jens Arne bor i Canada - hver dag ser han nordjyske nyheder

Jens Arne Rigelsen Møller udvandrede fra Danmark i 1959. Alligevel holder han fast i sit hjemland – og er en af TV2 Nords mest trofaste seere.

Når man ankommer til Jens Arne Rigelsen Møllers hjem i Wasaga Beach nord for Toronto, bliver man mødt af to flag. Et canadisk og et dansk. Et syn, der er meget sigende om den 78-årige udlandsdansker, der som ung forlod Sønder Kongerslev og rejste til Canada.

- Jeg bor i Canada, men mit hjerte er i Danmark. Det danske flag betyder meget for mig, og folk kalder mig den danske ambassadør, siger Jens Arne Rigelsen Møller.

Rejsen til Canada var dog i begyndelsen mere en flugt end et spændende eventyr. Jens Arne Rigelsen Møllers barndom var præget af frygten for hans voldelige far, der ifølge Jens Arne gav ham talrige hjernerystelser. Derudover var faderen nazist under krigen, og Jens Arne Rigelsen Møller skulle ikke nyde noget af at komme i militæret.

Han havde hørt, at der var dejligt i Canada – og som 17-årig krydsede han Atlanterhavet og bosatte sig i landet. Her mødte han sin kone Gail. De blev gift og fik tre døtre.

Jens Arne Rigelsen Møller og Mogens Jørgensen ser tilbage på de gange, Jens Arne har været med i TV2 Nords udsendelser.

Ser nordjyske nyheder hver dag

Hver dag klokken 15.00 sætter Jens Arne Rigelsen Møller sig i stolen foran computeren og klikker ind på TV2 Nords hjemmeside for at se de nordjyske nyheder. Det har han gjort i 20 år.

- Så sidder vi med en kop kaffe og ser nyhederne. Det hjælper os med at holde kontakten til Danmark, siger han.

Gennem årene har han flere gange medvirket over telefon fra Canada i TV2 Nords udsendelser. Blandt andet da TV2 Nord havde 25 års jubilæumsfest i Musikkens Hus og i sommerprogrammet Parasollen.

På væggen i kontoret hænger et der et billede af journalist Mogens Jørgensen – og til jul sender Jens Arne Rigelsen Møller en hilsen til TV-stationen.

- Det betyder meget for mig at se TV2 Nords udsendelser hver dag. Jeg vil gerne følge med i, hvad der sker, siger han.

I udsendelsen "Jens Arne fra Canada" tager journalist Mogens Jørgensen på besøg ved Jens Arne og Gail Møller til en snak om deres liv i Canada. Se den her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland