Jens Rohde skifter til Radikale Venstre

Jens Rohde, der er valgt til Europaparlamentet i Nordjylland, forlader Venstre, og skifter til Radikale Venstre.

Jens Rohde skifter parti. Den tidligere venstremand har netop meddelt, at han skifter til Radikale Venstre. Jens Rohde er valgt til Europaparlamentet i Nordjylland.

I søndagens kronik i Politiken begrunder Jens Rohde blandt andet sit skift med, at der er tale om ”en værdipolitisk nødvendighed”. Rubrikken til kronikken er:  "Jeg bliver ikke og kæmper for det Venstre, mange håber på kommer igen". Jens Rohde er især utilfreds med den asylpolitik, som Venstre fører. 

Det nordjysk valgte medlem af folketinget Søren Gade fra Venstre, mener det er trist, når nogle forlader partiet. Men mener også, at Jens Rohdes holdning til asylpolitik ikke hører hjemme i Venstre. 

 -Jeg tror, det er et naturligt valg for Jens, at sige fra overfor den politik. Det er som en skilsmisse, hvor begge parter er mere lykkelige efter end før, siger Søren Gade til TV2 News. Om skiftet til Radikale Venstre siger Venstres gruppeformand:

-Jeg må sige, at vi på invandrespørgsmålet er vi meget forskellige. Men på mange andre punkter har vi et fornuftigt samarbejde, siger Søren Gade.

I Jens Rohde nye parti hilser de europaparlamentarikeren velkommen.

- Vi er stolte af, at han ser os som det bedste sted at kæmpe for frihed til forskellighed, for internationalt udsyn og for ansvar for de forfulgte, siger Morten Østergaard, politisk leder i Radikale Venstre.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord