Jens' sko blev vigtigt spor i drabssag Aalborg

Nordjyllands Politi belønnede mandag 16-årig for hans samarbejde med ordensmagten i sag om drab på 87-årig kvinde.

Højtidelighed på Politigården
Ved en højtidelighed på Politigården i Aalborg belønnede Nordjyllands Politi mandag den 16-årige Jens Enevold Nielsen for hans samarbejde med ordensmagten.

Afgørende gennembrud i mordsag
Den unge mands sko blev nemlig et afgørende gennembrud i en drabssag, der siden førte til anholdelse af den formodede gerningsmand.

Voldtægt og drab
Politiet var i sommer tæt på at køre fast i efterforskningen af voldtægten og drabet på en 87-årig kvinde på Kastetvej i Aalborg. Et karakteristisk fodaftryk var et af politiets bedste spor i sagen.

Aftryk af sko
Aftrykket stammede fra en Adidas-sko, men hverken politiet eller producenten i Tyskland kunne finde ud af, hvilken skomodel aftrykket stammede fra. Det kunne en kollega derimod, men politiet manglede stadig produktionsnummeret for at få at vide, hvor skoen var købt.

Fandt ham i bussen
Indtil den morgen i august, hvor vicepolitiinspektør og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, Frank Olsen, sad i bussen på vej til arbejde. Et par pladser længere fremme sad en ung mand med et par sorte Adidas-sko af nøjagtig samme type.

Indhentet af politiet
Da den unge mand stod af bussen tæt på Politigården, indhentede Frank Olsen ham og præsenterede ham for sit politiskilt. Han forklarede, at det drejede sig om en drabssag og bad om at se den unge mands sko.

På et ben
Mens politimanden skrev på en blok, stod Jens Enevold Nielsen på ét ben med sin sko i hånden. Han kunne fortælle politiet, at skoen var købt i Bilka. Det viste sig, at Bilka havde solgt 1000 par af den specielle sko i Danmark, og at 55 af dem var solgt i Aalborg.

Stædig efterforskning
Ved stædigt efterforskningsarbejde og tæt samarbejde med Bilka lykkedes det for politiet at finde frem til et navn på Grønland, som virkede interessant.

Anholdt i Grønland
Ved et besøg i Grønland blev den formodede gerningsmand anholdt og transporteret til Danmark, hvor han i et grundlovsforhør indrømmede drab og voldtægt af den gamle dame.

1.000 kr. for samarbejdet
- Jeg blev godt nok noget forskrækket, da Frank Olsen præsenterede mig for politiskiltet og begyndte at snakke om mine sko. Jeg troede faktisk, at det var en joke, som nogle af mine kammerater havde lavet. Da jeg senere så sagen omtalt i nyhederne, troede jeg mere på det, fortæller Jens Enevold Nielsen, efter at politidirektør Jens Henrik Højbjerg har overrakt ham en check på 1000 kr. som påskønnelse for hans samarbejde.


Seneste nyt

fra Nordjylland