Jeppe Juel blev nummer fire i prestigefyldt løb i USA

Den nordjyske travkusk Jeppe Juel fra Løgstør sikrede sig lørdag aften en sensationel fjerdeplads i løbet 'International Trot' i New York

På gården udenfor Vindblæs ved Løgstør tygger vallakken Tripolini endnu en gulerod i sig. En af mange godbidder ovenpå en sensationel placering for hesten og dens kusk, Jeppe Juel, der lørdag aften krydsede målstregen på en fjerdeplads ved det prestigefyldte 'International Trot' i New York.

- Jeg har vundet store løb både i Danmark og Sverige, men det her var noget helt specielt, siger Jeppe Juel om weekendens bedrift og uddyber:

- Det er utrolig stort for min familie og mig. Vi har kæmpet i over 30 år for at komme med på det her niveau.

Sammen med seks andre heste og kuske fra Europa blev Jeppe Juel inviteret til at deltage i det legendariske løb, der blev afholdt første gang i 1959 og har en førstepræmiepulje på 1,2 millioner dollars – svarende til godt 7,5 millioner kroner. 

- Lige efter løbet var jeg en lille smule skuffet, for da jeg kørte ind i opløbet, anede jeg lige en tredjeplads. Men så er det, at man siger til sig selv: Det, vi har opnået, er i bund og grund rigtig stort. 

Fjerdepladsen gav dog lidt på bankbogen til den nordjyske travkusk. Et 'større pengebeløb' varmer dog også lidt på kontoen vinteren over.

Efter bedriften i det amerikanske løb var der ikke megen tid til sightseeing – Jeppe Juel var allerede mandag tilbage i Danmark for at køre løb. Og i morgen går turen til løb i Malmö i Sverige.

- Hesten får nogle muligheder til næste forår. Der er måske nogle døre, som det bliver lidt nemmere at åbne. Det er godt at have på sit CV, siger Jeppe Juel om de perspektiver, som placeringen i weekendens løb giver.

Jeppe Juel er nærmest født ind i travsporten og har flere danmarksmesterskaber i rygsækken, ligesom han også flere år er blevet kåret som årets kusk i Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland