Jernbanebro forsinket med en uge

For få uger siden meldte BaneDanmark ud, at jernbanebroen ville være farbar for tog igen den 19. november. Men den plan kan de ikke holde - toget må vente i minimum en uge mere.

Der bliver arbejdet på livet løs for at få jernbanebroen over Limfjorden klar igen. Men BaneDanmark kan endnu en gang ikke overholde tidshorisonten. Nu melder de først jernbanebroen klar til togtrafik sidst i november i stedet for den 19. november, som de tidligere har meldt ud.

Problemet er stadig de nye broelementer. Fire af de otte er leveret, og yderlige to er på vej til havnen i Aalborg. Men forsinkelsen på de sidste fire broelementer gør, at planen for at tage den nye broklap i brug må rykkes.

- Det er Banedanmarks opgave og ansvar at få Jernbanebroen klar til trafik hurtigst muligt. Vi ved, hvor vigtigt det er for de hårdtprøvede passagerer og virksomheder at få genoptaget togtrafikken, og derfor skal jeg også dybt beklage udskydelsen af åbningen, siger Banedanmarks adm. direktør Jesper Hansen.

Det er især det danske efterårsvejr, der giver BaneDanmark problemer.

- Her i slutfasen frem mod genåbningen, ved vi, at vind og strøm spiller en rolle i forhold til, at broklap og kontravægt kan sejles ud og monteres på broen, ligesom der er mange afsluttende tekniske opgaver og sikkerhedsmæssige test, der skal falde på plads. Vi har i samarbejde med vores totalentreprenør lagt en detaljeret og robust plan frem mod en åbning tidligst den 26. november, siger Jesper Hansen.

DSB forlænger køreplanen med busser mellem Aalborg og Frederikshavn, ligeledes gør Nordjyllands Trafikselskab og Nordjyske Jernbaner på deres strækninger.


Seneste nyt

fra Nordjylland