Jernbanebro først farbar 19. november

00:40

Her ses de nye broelementer. Foto: Lars Horn, Baghuset

1 af 2

Siden påsejlningen i marts har BaneDanmark arbejdet på at reparere jernbanebroen, men nu må de udskyde projektet. Nordjyderne har derfor først komplet togdrift den 19. november.

Det var forventet, at togtrafikken ville være komplet igen i starten af november. Men den plan kan BaneDanmark ikke holde, de udskyder nu åbningen af Jernbanebroen, som nu først er færdig mandag den 19. november - over to uger senere end først antaget.

Det er problemer under produktionen af broelementerne, der har skabt forsinkelsen, hvilket BaneDanmark beklager.

- Det er selve arbejdet med at sikre en opgradering af broklapperne til nutidens krav og normer, der har givet flere problemer og taget mere tid end forventet. Desuden er der forsinkelser i produktionsfasen, hvilket gør, at monteringsarbejdet nu går i gang senere end planlagt, og derfor bliver det desværre ikke muligt at åbne broen til trafik her i starten af november, siger fungerende direktør for Anlæg og Fornyelse i Banedanmark Peter V. Kristensen.

Ifølge planen er sporarbejdet i Vendsyssel færdigt den 29. oktober, hvilket også er senere, end BaneDanmark først annoncerede. Men de nye skinner vil altså først blive brugt for alvor, når jernbanebroens klapper igen er monteret den 19. november - til den tid vil det være næsten otte måneder, at jernbanebroen har været i stykker.

I forbindelse med montering af den nye broklap vil der være spærret for gennemsejling af jernbanebroen i cirka otte dage.

Flere nyheder fra TV2 Nord