Jernbanebro lukket: Nye problemer med broklappen

Banedanmark holder Jernbanebroen imellem Aalborg og Nørresundby lukket på grund af skade fra en påsejling.

I slutningen af juni blev Jernbanebroen mellem Aalborg og Nørresundby påsejlet af en pram. Uheldet skete da prammen, der kom fra øst, skulle under broen, men blev taget af strømmen. På daværende tidspunkt blev det konkluderet, at uheldet ikke betød skader på broen, men det viser sig nu alligevel at være tilfældet.

Jernbanebroen har været lukket siden i går, fordi Banedanmark har valgt at fastlåse den.

Banedanmark vil først udtale sig om sagen i morgen, men skriver i en mail til TV2 Nord:

”Jernbanebroen over Limfjorden blev den 23. juni i år påsejlet med mindre skader til følge på broen. De mindre skader på broen har ikke haft betydning for afviklingen af togtrafikken eller når broklappen skulle hæves og sænkes i forbindelse med gennemsejling.

Skaderne har desværre udviklet sig, hvorfor vi har valgt at fastlåse broklappen, så vi kan undersøge broens tilstand nærmere.

Mens undersøgelserne foregår vil der fortsat køre tog over broen, da der ikke er nogen sikkerhedsmæssig risiko forbundet med dette.

Banedanmark vil melde ud, så snart vi ved, hvor længe broen skal være låst fast. ”

Jernbanebroen i Aalborg blev påsejlet den 23. juni 2016 af en pram. Prammen sejlede - meget ironisk - materialer, der skulle være med til at sikre Sallingsundbroen mod fremtidige påsejlinger. (Privatoptagelser)

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland