Jerup får alligevel ikke nogen privatskole

For få elever er tilmeldt, og Jerup får derfor ikke den privatskole, der ellers var på tegnebrættet.

Frivillige kræfter har i flere måneder arbejdet på at etablere en privatskole i Jerup nord for Frederikshavn. Byen har været uden skole siden juni 2015, men det var planen, at det tomrum ville blive lukket, når Privatskolen i Jerup slog dørene op efter sommerferien.

Privatskolen bliver dog ikke en realitet. Det fortæller Kanal Frederikshavn.

- Det er med et knust hjerte, at vi må meddele, at Privatskolen i Jerup desværre ikke åbner til august 2017. Årsagen findes blandt andet ved det lave elevtal, hvilket vil betyde et for svagt socialt og økonomisk grundlag, oplyser bestyrelsen ifølge kanalfrederikshavn.dk.

Læs også Jerup Skole shines op: Fra tomme lokaler til privatskole

Det er erhvervsmanden Hans Schmidt Andersen, der har købt Jerup Skole for at skabe liv i byen. Det var meningen, at de gamle skolebygninger igen skulle danne ramme om undervisning, men det kommer altså ikke til at ske.

- Vi er kede af at skuffe de forventningsfulde børn og forældre, der har støttet op om drømmen om en ny skole. Tak til alle der har støttet os, skriver bestyrelsen på skolens Facebookside.

Hans Schmidt Andersen skal nu ifølge Kanal Frederikshavn i gang med at finde andre lejere af lokalerne på den gamle folkeskole.

Flere nyheder fra TV2 Nord