Jerup Skole shines op: Fra tomme lokaler til privatskole

Jerup Skole har stået tom i mere end halvandet år, men nu får lokalerne nyt liv og kan byde de første elever indenfor til august.

Der mangler borde og stole, matematikbøger og kladdehæfter, og frem for alt - elever. Til gengæld var Jerup Skole søndag fyldt med byens borgere, som bevæbnet med malerruller og gåpåmod var i fuld gang med at shine de tomme bygninger op og gøre dem klar til, at der forhåbentlig strømmer elever ind efter sommerferien.

- Det glider heldigvis fremad, og i hele forløbet har vi jo tænkt elever, elever, elever, og nu er vi ved at være der, hvor vi godt tør sige, at der bliver privatskole i Jerup 1. august, siger Per Frandsen, som er initiativtager til Privatskolen i Jerup.

Sammen med sin kone, som er tidligere lærer på skolen, og mange flere fra den lille by nord for Frederikshavn, har han sat sig for at få en privatskole stablet på benene, efter at byens skole lukkede i juni 2015.

- Jerup fortjener en skole med alt det liv, det fører med sig at have en skole i en by, siger Per Frandsen.

Det er den lokale erhvervsmand Hans Smith Andersen, der fik lavet en god aftale med Frederikshavn Kommune, og købte de tomme skolebygninger for den nette sum af 55.000 kroner. Han har ønsket at skabe et landsbycenter, der både rummer skole og fritid, og han har stillet bygningerne til rådighed for initiativgruppen bag privatskolen.

- En skole og alt det der hører med, giver bygningerne nyt liv, og det giver i sidste ende byen mere liv, og det er det liv i de små landsbysamfund, jeg synes er så vigtigt, siegr Hans Smith Andersen.

På mange af de privatskoler, der er skudt op de senere år, blandt andet i Hjørring Kommune, har privatskolen stået klar nærmest i samme øjeblik den kommunale skole er lukket. Derfor har elevgrundlaget været der, og skolen kunne uden større problemer drives videre i privat regi. Helt så let har det ikke været i Jerup.

- Her har eleverne jo været væk i et par år, og de er kommet andre steder hen, som de er blevet glade for. Det er jo rigtig dejligt, men det har gjort opgaven med at hente elever til markant sværere end man har set det på mange af skolerne i Hjørring Kommune, siger Per Frandsen.

Skolen er dog ret tæt på at nå et antal elever, der skabe et fornuftigt fundament, både økonomisk og socialt. Privatskolen i Jerup kan stadig godt bruge 12-15 elever mere, men det håber bestyrelsen og initiativgruppen at få i løbet af foråret. Måske allerede 29. april, hvor der er åbent hus med mulighed for indskrivning af elever. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland