Jimmy og Oskar hyldet: Reddede kvinde fra selvmord

Politiassistent Jimmy og hans politihund Oskar blev onsdag hyldet med æresmedalje fra Rigspolitiet for at have reddet en kvinde fra selvmord.

Betjente er hverdagens helte, men de bliver sjældent fejret for deres arbejde.

Bortset fra i dag, onsdag, hvor politiassistent Jimmy og hans hund Oskar fra Nordjyllands Politi fik overrakt en medalje for at have reddet en kvinde, der havde forsøgt at tage livet af sig selv i december sidste år.

Det var kvindens mand, der oprevet underrettede politiet om, at hun var forsvundet. Han havde fundet et afskedsbrev fra hende, som varslede ilde om, hvad hun havde tænkt sig at gøre. 

Heldigvis fandt polithunden Oskar fandt kvinden i et krat på en mark 2,5 kilometer fra hjemmet. Hun var på det tidspunkt i meget kritisk tilstand, fordi hun havde skåret begge håndled over. Det var derfor et spørgsmål om minutter, før det var for sent.

Takket være Jimmy og Oskar blev kvinden hasteindlagt på Aalborg Sygehus og er i dag ved godt mod.

Medalje for en særlig indsats

Onsdag fik Jimmy, der har arbejdet 3,5 år som hundefører så overrakt Rigspolitichefens hundeførerpokal, som hvert år tildeles en af politiets hundeførere for at have ydet en særlig indsats med sin politihund. 

- Arbejdet med vores patruljehunde er ofte afgørende for, at vi kan finde forsvundne personer – ikke mindst børn, syge og ældre mennesker. Sidste år havde vi 525 sager, hvor vores hunde deltog i eftersøgninger af en savnet eller formentlig forulykket person. Fra hundene er helt små træner vi dem blandet andet til at kunne finde og markere spor efter et menneske, både i forbindelse med forsvundne personer, og når vi skal fange gerningsmænd. De har en fantastisk evne til at skelne mellem de to typer, skriver Rigspolitiet i et Facebook-opslag.

Jimmy og Oskar har i skrivende stund fået flere end 300 likes for deres indsats for at redde kvinden.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland