Jobcentre skruer op for sikkerheden

Sikkerheden for de ansatte på jobcentrene i Nordjylland øges.

Flugtveje, alarmknapper, vagter og overvågning. Det er blevet hverdagen for langt de fleste jobcentre i de nordjyske kommuner. På mange af jobcentrene øger man i øjeblikket sikkerheden. Det fortæller DR Nordjylland.

I Jammerbugt Kommune har medarbejderne både alarmknapper og vagter, og nu skal der laves ekstra flugtveje til de ansatte. I Hjørring Kommune har man netop fået sat videoovervågning op. Det sker efter en episode, hvor en borger kom ind og truede med et koben, fortæller kontorchef, Mona Sproegel:

- Vi håber, at det både kan have en forebyggende effekt, at der er videoovervågning. Derudover har vi mulighed for at bruge videoovervågningen i eventuelle retssager, siger hun.

Jobcentrene skruer op for sikkerheden, fordi medarbejderne mange steder oplever en stigning i antallet af episoder med vold og trusler. I Mariagerfjord Kommune ønsker medarbejderne at få opsat videoovervågning efter blandt andet en episode, hvor en mand truede en ansat med en kniv i jobcentret. Her mener man, at krisen er med til at skærpe episoderne.

- Vi tænker, at det har noget med krisen at gøre. Hvis man i lang tid har haft store økonomiske problemer, er det lettere at miste besindelsen, forklarer arbejdsmarkedschef, Michael Tidemand.

Selv om der ikke findes konkrete tal på, hvor stor en stigning, der er i antallet af voldelige episoder på jobcentrene, så oplever Fagforeningen HK også, at flere og flere af deres medlemmer er udsat for vold og trusler. Det fortæller arbejdsmiljøkonsulent Niels Jakobsen:

- Jobcentrene er under pres. Vores medlemmer oplever flere og flere konflikter, og derfor mener vi også, at jobcentrene bør øge sikkerheden med både overvågning, flugtveje og vagter, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland