Jobhjælp på vej til Tican

Foto: Jesper Bo Winther (Arkivfoto)

Et udrykningshold skal hjælpe medarbejderne på Tican med at komme i nyt job.

De 160 medarbejdere på Tican-slagteriet i Fjerritslev skal alle have et nyt job, og det skal et udrykningshold hjælpe dem med.

Det er det nordjyske folketingsmedlem, Ane Halsboe-Jørgensen, der har bedt om jobhjælpen, der netop er blevet godkendt.

Overordnet er udrykningsholdets formål at sikre, at medarbejderne så vidt muligt kommer i arbejde allerede i varslingsperioden, og dermed inden de rent faktisk bliver arbejdsløse.

Udrykningsholdet består af to spor.

Det første spor består af muligheden for, at jobcenteret rykker ud til virksomheden ved hjælp af midler fra varslingspuljen og afholder møder med virksomheden. Møderne vil kunne omhandle initiativer, der kan iværksættes for at imødegå effekterne af lukningen, såsom jobsøgnings- og opkvalificeringskurser.

Hvis jobcenteret rykker ud til virksomheden, etablerer jobcentret en filial, hvor de varslede blandt andet kan blive kompetenceafklaret og få bistand til jobsøgning.

Det andet spor er et vækstspor, der består i at gennemføre en vækst- og omstillingsplan. Her kan udrykningsholdet i samarbejde med erhvervsliv, kommunale og regionale aktører og organisationer udarbejde en omstillingsindsats med fokus på nye vækstmuligheder.

Sidste arbejdsdag for de ansatte på Tican i Fjerritslev er den 7. november.

Flere nyheder fra TV2 Nord