Jørgen er super-frivillig: Bruger hundredevis af timer på at få Nibe Festival klar

En gruppe pensionerede håndværkere mødes hver tirsdag hele året, for at gøre klar til den næste Nibe Festival.

Lige om lidt går det løs. 27. juni om aftenen åbnes hegnet ind til campingområdet og flere tusind festivalgæster flytter for en stund til Nibe hvor musik, fadøl og fed fest er hovedingredienserne.

Og forberedelserne til dette års udgave af Nibe Festival er rigtig godt igang. De frivillige håndværkere er flyttet ind i Skalskoven, og der er masser at lave.

En af dem, der knokler i skoven for at gøre klar til en fed festival er Jørgen Andreasen, der sammen med sit sjak af andre frivillige lige nu arbejder på at bygge boder og scener.

Det er dog ikke fordi Jørgen Andreasen har savnet arbejde. Han er nemlig en af Nibe Festivals såkaldte "superfrivillige", der arbejder for festivalen året rundt. Hver tirsdag mødes han med en gruppe håndværkere og forbereder næste års festival. Hvert år bliver det til flere hundrede arbejdstimer.

- Lige så snart en festival er slut, går vi i gang med at reparere de ting der er gået i stykker, siger Jørgen Andreasen.

- Når det så er overstået er budgettet for næste år ved at være på plads, og så kommer der nye ting, der skal bygges. Sådan kører det året rundt og vi hygger og med hinanden og går og laver lidt sjov indbyrdes.

Stemningen i skoven er i disse dage fyldt med forventning og længsel mod en god festival.

- Lige nu glæder jeg mig rigtig meget. Nu begynder det at blive rigtig spændende igen. Nu kan vi lugte savsmuldet, siger Jørgen Andreasen, der forsikrer om, at man som frivillig også har tid til at drikke en øl og høre en koncert.


Seneste nyt

fra Nordjylland