Jomfru Ane Gade 50 år: John Lennon blev nægtet adgang på grund forkert tøj

10:32

Nordens Paris fylder rundt - manden bag starten er Jørgen Steffensen

Jørgen Steffensen åbnede for 50 år siden det første diskotek i Jomfru Ane Gade, det hed Gaslight. Mød ham her direkte i Nordjylland Live fortælle anekdoter - blandt andet om at John Lennon og Yoko Ono blev nægtet adgang.

Måske fik du dit første kys her, måske har du minder, hvor dig og dine venner danser på bordene – eller måske har du bare hygget dig til livemusik og billige torsdagsøl. Jomfru Ane Gade har gennem årene set det meste.

Også et verdensnavn som John Lennon - men han kom ikke længere end til døren på diskotek Gaslight, for han var ikke reglementeret påklædt, fortæller daværende ejer af stedet, Jørgen Steffensen til TV2Nord.

Da Gaslight fik den første bevilling den 5. maj 1967 var der næppe nogen, der havde forudset, at Jomfru Ane Gade – eller i daglig tale ”Gaden” – i år 2017 ville stå som Danmarks længste festgade.  150 meter spækket med restauranter, diskoteker og værtshuse, som hvert år omsætter for cirka 300 millioner kroner. Et menneskehav i weekenderne. Godt fyldt op på lillefredag – og også en populær turistattraktion.

I 1970 åbnede ti ekstra diskoteker, og i 1992 var tallet steget til 26. Nye værtshuse åbner jævnligt – ligesom andre har drejet nøglen om.

Den mand, der satte gang i hele festgaden, er Jørgen Steffensen. Han gæstede fredag aften TV2 Nord og i et interview med Anne Christensen fortæller han om nogle af sine minder fra gamle dage. Ligesom vores reporter Katja Schlaikier fredag aften er med direkte fra Jomfru Ane Gade.

Flere nyheder fra TV2 Nord