Jørn Utzon udnævnt til Årets Aalborg Europæer

Jørn Utzon blev den første danske arkitekt, der i 2003 modtog arkitekturens nobelpris, Pritzkerprisen. Nu er han udnævnt som årets Aalborg Europærer.

Navnet Jørn Utzon repræsenterer en af Danmarks førende kulturpersonligheder, kendt på linje med andre store danskere som H. C. Andersen, Karen Blixen, Niels Bohr og Victor Borge.

Familienavnet Utzon har, siden faderen skibsingeniør Aage Utzon var direktør ved Aalborg Værft, været en del af Aalborgs historie, og med Jørn Utzon og sønnen Kim Utzons opførelse af det nye Utzon Center på Aalborgs nye havnefront spreder Utzon stadig ringe i Limfjordens vande, som siden barndommen har betydet meget for manden bag et af verdens mest kendte bygningsværker, Operahuset i Sydney.

Byggeriet af Utzon Center er sat i gang, tegnet i samarbejde mellem Jørn Utzon og sønnen Kim Utzon. Utzon Centret skal indeholde den internationale arkitekts skitser, og bliver et dynamisk og eksperimenterende videnscenter, et aktivt udstillings- og konferencecenter og samlingssted på havnen. Jørn Utzon har ønsket at det nye center, der vil stå færdigt i foråret 2008, skal være en ressource for arkitektur, forskning og innovation.

Jørn Utzon 17. Aalborg Europæer
Prisen Årets Aalborg Europæer gives hvert år til

en person, der i en længere periode med succes har arbejdet for at gøre Aalborg/Nordjylland kendt i Europa

Priskomitéen har i stor enighed udpeget Jørn Utzon, fordi han er Aalborgdreng, og fordi Utzonnavnet vil leve videre, båden inden- og udenlands via Utzon Centret - en ny attraktion, som uden tvivl vil vække interesse vidt omkring og tiltrække mange interesserede til Aalborg.

Det er 17. gang prisen på 10.000 kr. uddeles.


Seneste nyt

fra Nordjylland