José Carreras fejrer fødselsdag i Musikkens Hus

Den berømte tenor José Carreras giver koncert i Musikkens Hus lørdag aften og fejrer samtidigt sin 69 års fødselsdag

Verdenstenoren José Carreras giver koncert lørdag aften i Musikkens Hus. På samme tid fejrer han også sin 69-årige fødselsdag. 

Koncerten i dag er den eneste på dansk grund. Det sker i tenorens verdensomspændende "A Life in Music"-tour. 

Bag tenoren i aften står Aalborg Symfoniorkester, og koncerten er kommet i stand i samarbejde med Aalborg Kultur- og Kongres enter. 

Carreras lavede efter otte års pause et comeback i 2014, der bragte ham verden rundt og tilbage på toppen af international opera. Og modtagelsen har ikke været til at tage fejl af: Stående ovationer og øredøvende bifald fra et henrykt publikum har mødt ham i alverdens koncertsale. 

José Carrereas blev født i et arbejderkvarter i Barcelona som Josep Carreras i Coll, men snart skulle det vise sig, at den spanske knægts vinger kunne bære ham langt over byens osende skorstene. Familiens sparsomme midler rakte til sangundervisning, og allerede som 10-årig begyndte Carreras at optræde professionelt med sin sang.

Han fik sin scenedebut som 24-årig i fødebyen, hvorefter hans karriere tog fart og førte ham til de mest prestigefulde operahuse i verden. Særligt kendt er han for sine roller i operaer af Verdi og Puccini, og i løbet af sin lange karriere har han medvirket i imponerede 50 operaer og lavet mere end 160 indspilninger.

Han blev kendt i den bredere offentlighed som én af De Tre Tenorer, der også bestod af Plácido Domingo og Luciano Pavarotti. Carreras har desuden optrådt med mange store kunstnere, der ikke har rødder i den klassiske verden, eksempelvis Diana Ross, Sarah Brightman og Sissel Kyrkjeby.

Endvidere er spanieren med den store stemme kendt for at starte en stor international leukæmifond, efter han selv blev helbredt fra sygdommen i 1988.


Seneste nyt

fra Nordjylland