Josefsen skal stikke piben ind

Det nordjyske regionsrådsmedlem og medlem af NT's bestyrelse, Birgitte Josefsen, blander sig nu i debatten om busstrejken. Men det har hun slet ikke ret til, mener et andet medlem af regionsrådet.

Dagen igennem har der været røster fremme om, at arbejdsnedlæggelsen blandt buschaufførerne også skyldes regeringens forslag om at fjerne efterlønnen. Det har fået Birgitte Josefsen (Venstre) til at blande sig i debatten. Hun opfordrer buschaufførerne til at komme i gang med arbejdet igen, så de kan bidrage til den fælles velfærd. Det har fået et andet regionrådsmedlem op i det røde felt.

- Jeg synes, det er fuldstændig katastrofalt, at hun skal ud og blande sig i det her. Jeg synes, Birgitte skal stikke piben ind og interessere sig for det, hun har forstand på. Og det er i hvert fald ikke konflikter, for det her er bare med til at opildne buschaufførerne, og det ønsker ingen af parterne, så jeg synes, hun skal tie stille, siger Allan Busk (Soc. Dem.)

- Jeg synes, at solidaritet handler om, at vi i fællesskab finder en løsning på et samfund, hvor der er råd til at have bussen kørende på gaden, at levere ydelser på sundhedsområdet og sørge for pleje og omsorg for de ældre, siger Brigitte Josefsen til TV2/Nord

Birgitte Josefsen er medlem af både regionsrådet og samtidig medlem af NT's bestyrelse. Og det er den dobbeltfunktion, der er problemet ifølge Allan Busk, der selv er næstformand i 3F i Aalborg. Han mener ikke, at hun må varetage sine politiske holdninger i NT's bestyrelse.

- Jeg synes, hun skulle tie stille. Hun er slet ikke i sin gode ret til at blande sig i det her. I hvert fald ikke med de briller, som hun blander sig med, siger han.

Birgitte Josefsen fastholder over for TV2/Nord, at hun er i sin gode ret til at kommentere på en overenskomststridig konflikt.


Seneste nyt

fra Nordjylland