Første jul i to år: Julefest på sygehuset

Takket være SMILfonden har familier med syge børn haft muligheden for at være en del af julefest - og det vækker glæde.

Det kan være svært at komme i julestemning, hvis der er sygdom i den nærmeste familie. Alligevel gjorde SMIL-fonden et forsøg, da de i dag lagde turen forbi Sygehus Nord i Aalborg. De havde nemlig både musik og gaver med til kronisk syge børn.

En af dem der havde glæde af besøget, var lille Oliver og hans mor Tanja Bagh.

- Oliver er født med en yderst sjælden sygdom, som gør at blæren er uden funktion og har svært ved at trække sig sammen, siger Tanja Bagh.

Og på grund af Olivers sygdom bruger familien meget tid på danske hospitaler - denne gang i Aalborg.

- Hvis der er noget, der kan gøre én glad som forælder, så er det at se sine børn have en fest og kan have en fest, selvom de har en sygdom, siger Tanja Bagh glad mens julefesten brager derud af.

Festen er arrangeret af SMILfonden. De besøger alle børneafdelinger på danske hospitaler op til jul.

- Vi inviterer vi hvert år til jul. Alle de børn kan komme til julemusik og hygge på et sted, der ellers gør lidt ondt og er lidt træls at komme, Sisse Fisker der er direktør SMILfonden.

Men på afdlingerne er der også de børn, der er for syge til at forlade deres værelser for at komme til den fælles julefest på afdelingerne. Heldigvis kunne Sisse Fisker og lidt julestemning komme til dem.

Der er ingen tvivl om, at julefesten har betydet meget for Tanja Bagh og hendes lille familie.

- Det er faktisk vores første jul i to år, hvor vi har muligheden for at kunne være sammen som familie. Så for os betyder det rigtig rigtig meget, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland