Juleforestilling i Vendsyssel Teater: Julemusik er ude, jazz er inde

Til årets juleforestilling på Vendsyssel Teater er julepynt og julemusik lagt på hylden. I stedet bliver jazzmusikkens stemning hyldet i december måned.

Overvejer du at købe billetter til  Vendsyssel Teaters juleforestilling for at komme i rigtig julestemning, må du nok gå tomhændet derfra. Teatret har nemlig ikke satset på julemusik og nisser i år.

For første gang nogensinde opfører Vendsyssel Teater en musical – men det er med jazzmusikken i centrum. Showet er en hyldest til den legendariske jazzmusiker Thomas Wright ”Fats” Waller, der levede fra 1904-1943. Juleforestillingen hedder Ain’t Misbehavin’, og titlen stammer fra en af FATS Wallers mest kendte sange.

- Selvom forestillingen ikke ligner et juleshow, kan det alligevel godt leve op til stemningen, mener instruktør Donald Andersen.

Kan man på nogen måde sammenligne det med et juleshow?

- Ja, eller der er ikke meget jul i forestillingen, men man kan man godt sige ja, for det her handler om hjerte og kærlighed på godt og ondt, siger Donald Andersen, der er instruktør på musicalshowet.

Det er Henrik Baloo Andersen, der står i spidsen for bandet, og de forsøger at skabe en god stemning med jazzmusikeren Thomas Wright ”Fats” Wallers swingmusik. Musik, der på flere punkter godt kan minde lidt om jul.  

- Det er jo evergreens ligesom julemusik er, og det har lidt den samme tone i musikken, men det er ikke decideret julemusik, det er det ikke, siger Henrik 'Baloo' Andersen, der lover, at man sagtens kan tage sangene med sig ind i december.

- Man får noget bevægende musik, man får noget rørende musik, og man får et fantastisk spark og noget glæde og udadvendt musik, som man i hvert fald godt kan hygge sig med langt ind i december måned, siger han. 


Seneste nyt

fra Nordjylland