Julekalender om Stygge Krumpen

I 2011 kører en ny julekalender over skærmen på TV2, og den udspiller sig i nordjyske omgivelser.

Når op mod en million danskerne næste år tænder for TV2 for at følge med i et julekalendereventyr, så kan de følge en julemand, børn, voksne og spøgelser, som mødes i det knap 1000 år gamle Børglum Kloster.
Ideen til julekalenderen kom fra en studerende på institut for kommunikation på Aalborg Universitet. Sophie Gulstad, fik ideen efter at have besøgt klosteret for at deltage i en workshop om oplevelsesøkonomi.
Workshoppen om oplevelsesøkonomi skulle egentlig dreje sig om, hvordan man i Hjørring Kommune kom videre med planerne om at lave en storfilm om Stygge Krumpen, der under reformationen var bisp på Børglum Kloster. Kommunen trængte til lidt inspiration og satte studenterne på opgaven, og det resulterede så i en lys ide fra Sophie Gulstad.
- Forfatteren Gert Jensen havde fortalt så inspirerende og så levende om Stygge Krumpen og Børglum Klosters historie, at det satte en masse tanker i gang. Og på vej hjem i bussen slog det mig bare lige pludseligt: Klosteret ville være en fantastisk location for en børnejulekalender, fordi rammerne, som de historiske begivenheder er foregået i, stadig eksisterer, og man kan derfor stadig opleve den særlige historiske atmosfære, når man besøger klosteret, siger Sophie Gulstad.


Seneste nyt

fra Nordjylland