Julemanden: - I år har været en udfordring

Hvert år besøger julemanden Aalborg Zoo, men i år er det ekstra besværligt på grund af corona. Derfor har Aalborg Zoo lavet en julekugle, hvor julemanden kan sidde, imens han tager imod børn og voksne.

- Ho ho ho, lyder det fra julemanden, der svinger sin stav.

- Når I går herfra, vil I kunne mærke julen i jeres hjerter, siger julemanden fra sin snekugle i Aalborg Zoo til en samling af børn og voksne, der målløst følger hver eneste af julemandens bevægelser.

Det er juledekoratøren Lars Jeppesen, der har fået idéen til, at man i år kunne sætte julemanden ind i en stor snekugle. På den måde har han sikret, at både børn og voksne også kan møde julemanden i år - på trods af coronavirussen.

Se hele programmet om julemandens magiske kugle lige her.

Julemanden styrer slagets gang

Det er første gang, at Niels Ingolf Rasmussen, der i 25 år har spillet julemand, har siddet inde i en snekuppel. Og det er ikke helt så lige til at være julemand, når det er inde fra en stor kugle.

- Det har været en udfordring på alle fronter, siger han.

Sidste år tog han mod forældre og børn i et lille hus i Aalborg Zoo, hvor en familie var inde af gangen. Der kunne han have børnene på skødet og have en dialog med hvert enkelt barn og familie. 

- Fordi vi jo netop har denne kuppel, som på mange måder skaber et helt fantastisk univers, men det er en anden måde at have kontakt med børnene på, fordi jeg ikke kan gøre det på samme måde.

- Her er det meget mig, der skal styre slagets gang, fordi børnene ikke kan snakke til mig, og måske ikke helt kan se mig på grund af kuplen, forklarer han. 

Se hele programmet HER. Husk, at du altid kan se vores programmer på TV2nord.dk/tv.



Seneste nyt

fra Nordjylland