Julemarked giver omsætning på 60 millioner

200.000 besøger Aalborg Citys julemarked og det kan mærkes i butikkerne.

Aalborg Citys julemarked med 35 julehytter tiltrækker ifølge en undersøgelse foretaget af det rådgivende ingeniørfirma COWI ca. 200.000 gæster til byen i julemåneden. Da hver gæst skønsmæssigt bruger 300 kr., generer julemarkedet derved en omsætning på ca. 60 mio. kr.

- I Aalborg Citys satser vi på julemarked som aldrig før. Antallet af hytter på Gammeltorv er øget fra 20 til 35, og vi investerer i år godt 1,2 mio. kr. i markedet, siger Aalborg Citys direktør, Flemming Thingbak.

Julemarkedet i Aalborg åbnede første gang for 12 år siden, og efter en meget beskeden start med bare 10 hytter, blev konceptet udviklet med bl.a. professionel hjælp fra Tyskland. Siden har pilen kun peget opad, og interessen for at bemande en hytte er nu så stor, at Aalborg City for første gang har oprettet en venteliste.

- Selv om vi i Aalborg elsker julen og ønsker, at vores julemarked skal være så autentisk, ægte og hyggeligt som muligt, så skal der ikke herske tvivl om, at vi først og fremmest holder julemarked for at skabe omsætning i vores mange medlemsbutikker. Vi går helhjertet ind i projektet med 30 meter højt pariserhjul og gammeldags hestekarrusel, men som cityforening er vi sat i verden for at skabe omsætning hos vores medlemmer, siger Flemming Thingbak.

Han anerkender, at mange detailhandlere har og har haft store udfordringer de senere år. Derfor er det efter hans opfattelse også endnu vigtigere at tænke nye tanker.

- Nogle af butikkerne i Aalborg City finder man også i, Hjørring, Randers, Aarhus eller i storcentre. Derfor handler det for os om at differentiere os fra andre byer, storcentre og internettet. Vi skal skabe oplevelser, således at kunderne får mere end et stort udbud af spændende butikker. Vi skal være med til at udvikle vores by og holde op med at kæmpe kampe, der er tabt på forhånd. I julemåneden skal vi sænke paraderne og komme tilbage til den jul, de fleste elsker med kundeservice og duft af brændte mandler og kandiserede æbler, siger direktøren.

Hans drøm for julemarkedet i Aalborgs historiske midtby er, at markedet må blive så stort, at nabopladsen, C. W. Obels Plads med skøjtebane, inddrages, så julestemningen får endnu en tand opad.


Seneste nyt

fra Nordjylland