Julen er reddet: Konkursramte medarbejdere får løn af FOA

November-lønnen er sikret for de 30 medlemmer, der var ansat hos IMS Service, der fornylig gik konkurs.

Medarbejderne hos det private plejefirma IMS Service fra Frederikshavn fik sidst i November beskeden om, at firmaet gik konkurs. Derfor er udsigterne ikke særligt gode for de mange medarbejdere. Men julen er jo som bekendt hjerternes fest.

Derfor har FOA i Frederikshavn valgt at sprede lidt god stemning her op til jul. De knap 30 medlemmer, der indtil fredag den 27. november var ansat hos det nu konkursramte private plejefirma IMS Service, vil nu helt ekstraordinært få en straks-udbetaling.

- Vi har valgt at sikre medlemmernes løn for november måned. Vi kan jo ikke lade dem gå julen i møde på den her måde, siger Jens Nielsen, der er formand for FOA Frederikshavn, til Fagbladet FOA.

For social- og sundhedshjælper Sanne Nyholm Thomsen har muligheden for at låne pengene stor betydning.

- Jeg fik et kæmpe sug i maven, da vi fik at vide, at firmaet var gået konkurs. Jeg er alene med tre børn, hvor de to stadig bor hjemme, så vi er meget afhængige af min løn, siger hun til Fagbladet FOA.

Det er ifølge FOA den kommende højtid, der har fået FOA til at hjælpe med så kort varsel. Normalt ved konkurser vil der gå op til tre uger, inden pengene var på medlemmernes konto, men det sker altså ikke i denne opgang.

- Normalt skal medlemmerne underskrive en låne-erklæring, hvor a-kassen dækker op til den højeste dagpengesats, og vi dækker resten. Men sådan en procedure tager alt for lang tid at gennemgå så kort tid før jul, så derfor har vi valgt den anden fremgangsmåde, siger Jens Nielsen.

 

Se indslaget fra den 27. november:

00:38

IMS Service indgav fredag konkursbegæring. Frederikshavn Kommune sikrer de berørte borgere hjælp.

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord