Juletravlheden kan mærkes i kogeriet

Foto: Anders Ekström

Til julens risalamande hører kirsebærsauce, og det bliver der lavet masser af ved det nordjyske firma Fynbo. Her kan de rigtigt mærke juletravlheden.

Kirsebærsaucen er en klassiker på julebordet, når risalamanden serveres. Det kan de mærke hos Fynbo, hvor der er ekstra gang i kogeriet og tapperiet op mod jul. Her bliver der lavet omkring 5000 kartoner kirsebærsauce i timen. Torsdag aften kan du følge processen fra kogeriet til karton.

Først bliver ingredienserne til saucen blandet sammen i kogeriet. Her bliver det kogt op af to omgange. Herefter måler man tørstoffet for at se, om saucen er færdig og klar til at komme videre over i tapperiet. I tapperiet bliver kirsebærsaucen tappet på karton.

Til sidst bliver de færdige kartoner læsset på paller, og så er de klar til at komme ud i butikkerne.

Se hele processen i Nordjylland LIVE torsdag klokken 19.30.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord