Justitsminister erkender: Bøder til tempo-100 busser var en fejl

Foto: TV Midtvest

Bøder, der er blevet tildelt de såkaldte tempo-100 busser var en fejl. Det er erkender justitsministeren blankt.

At få en bøde, selvom man ikke har gjort noget ulovligt. Det har i den seneste periode været en realitet for mange busvognmænd på de danske motorveje. 

Busser med de såkaldte tempo-100 tilladelser, der betyder, at busserne må køre 100 kilometer i timen og ikke bare 80 kilometer i timer, har modtaget et hav af bøder - på trods af at de ikke kørt over de tilladte 100 kilometer i timen.  

Det har især fået socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn op ad stolen. Nu har han så endelig fået et klart svar fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K). 

- Man skal selvfølgelig ikke modtage en bøde, når man ikke har gjort noget ulovligt. Derfor er det også meget beklageligt, at der har været en række eksempler på, at politiet har udstødt bøder til buschauffører, der har kørt over 80 km/t., selv om de har haft gyldig tilladelse til at køre 100 km/t, siger Søren Pape Poulsen til et møde i transport- bygnings og boligudvalget. 

Læs også Buschauffører får uberettigede fartbøder på motorvejene

Det er ifølge justitsministeren en teknisk fejl mellem flere forskellige insitutioner, der har gjort det muligt, at de mange bøder er blevet udstedt til vognmænd, der har kørt det tilladte. 

- Rigspolitiet har oplyst, at de fejlagtige bødeudstedelser skyldes, at der i en periode, desværre, har været uoverensstemmelser mellem oplysningerne i politiets system og SKATs motorregister, hvor Tempo 100-godkendelserne er registreret. Det er en meget beklagelig fejl. Det skal ikke kunne ske. Men Rigspolitiet har oplyst, at fejlen er blevet rettet her i april måned.

Det er muligt for de uheldige vognmænd at få annuleret de bøder, de fejlagtigt har modtaget. 

Læs også Skrappere regler på vej til vognmænd

Flere nyheder fra TV2 Nord