Justitsminister vil flytte fodboldkampe

Justitsministeren vil nu lade politiet diktere kamptidspunkter i superligaen efter weekendens optøjer.

Optøjerne før og under søndag aftens superligakamp mellem AaB og FC København får nu regeringen til at gribe ind.

For at komme balladen til livs vil justitsminister Morten Bødskov (S) give politiet mulighed for at diktere, hvornår kampene skal spilles.

- Når kampene bliver spillet tidligt på dagen, har ballademagerne ikke nået at drikke så mange øl. Og politiet har nemmere ved at styre begivenhederne, når kampene bliver afviklet i fuldt dagslys, siger ministeren til Berlingske.

Allerede inden kampen i Aalborg, der blev spillet klokken 18, var der ballade. 22 AaB-fans blev anholdt på en kirkegård, da de ville slås med en gruppe FCK-tilhængere.

På Aalborg Stadion ødelagde en gruppe utålmodige FCK-fans desuden et tælleapparat i en forsøg på at komme ind på stadion før kampstart.

Og da kampen var i gang, blev den stoppet flere gange, da først FCK-fansene smed fyrværkeri på banen og efterfølgende da en 16-årig AaB-tilhængere løb ind på banen og slog ud efter flere spillere.

Politiet er positive overfor justitsministeren forslag om flere beføjelser til politiet.

- Politiet vil selvsagt gøre brug af muligheden, hvis vi skønner, at det er nødvendigt for at undgå urolighederne, siger vicepolitimester Kenneth Joensen fra Rigspolitiet til Berlingske.

Ministeren vil nu indkalde Divisionsforeningen til et hastemøde for at diskutere, hvilke løsningsmuligheder der findes.

Divisionsforeningen har allerede varslet, at man vil have mere fokus på sikkerheden.

- Hvis de folk, der gør det her, ønsker en mindre kontrolleret fankultur og videre rammer, så har deres handlinger den modsatte effekt.

- For modtrækket kan meget vel blive flere restriktioner på udebanefans, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland