Justitsministeriet går ind i kampen mod vanvidssejlads på vandscooter

Onsdag holder justitsminister, Søren Pape Poulsen (K), møde for at diskutere nye våben i kampen mod sejlads på vandscooter i de danske havne.

Forårets dødsulykke i Københavns Havn hvor to amerikanske kvinder mistede livet, da deres båd blev påsejlet af en vandscooter har givet anledning til stramninger af reglerne for havnenes fartdjævel. 

Aalborg Kommunes borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), har tidligere fortalt TV2 Nord, at de er klar med nye tiltag i kampen med vandscooterne i Aalborg Havn, og nu kan der være endnu flere muligheder på vej. 

Onsdag mødes Søren Pape Poulsen med overborgmesteren i København og repræsentanter for Københavns Havn for at diskutere nye tiltag, der kan forhindre vanvidssejlads i havnene. 

Der er tre punkter på dagsordenen for mødet. 

- Fra politisk side kommer der til at ske tre ting. Der skal laves en form for nummerpladesystem, så vi kan identificere dem. Der bliver højere bødestraffe, og der bliver også mulighed for beslaglæggelse, siger Søren Pape Poulsen til TV2.

Netop identificering er også én af de ting, man skruer op for i Aalborg Havn. 

- Vi har en række konkrete tiltag, vi kan tage fat i. Blandt andet har vi videoovervågning på Limfjordsbroen og på havnen, så vi kan identificere de personer, der sejler på de her jetski. Og de data får politiet adgang til nu, har Thomas Kastrup-Larsen tidligere fortalt TV2 Nord. 

Mødet finder sted i justitsministeriet onsdag den 24. maj kl. 11.00. 


Seneste nyt

fra Nordjylland