Jutlander Bank trimmer - 40 ansatte ud

I alt 40 medarbejdere og fem filialer skæres væk.

De har været bebudet siden oktober 2013, da Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro offentliggjorde deres fusionsplaner, og torsdag blev så dagen hvor Jutlander Bank udmøntede de besparelser, der har været nødvendige for at sikre en effektiv forretning.

Reduktionen i personalet var bebudet at blive på omkring 10 procent af de to sparekassers samlede stab på 436, men på grund af et stort antal frivillige fratrædelser er antallet af afskedigelser blevet reduceret til 14, som fordeler sig lige mellem de to tidligere sparekassers medarbejdere.

- Det er altid trist at skulle tage afsked med medarbejdere, som ikke selv har ønsket det, men tilpasningen er en forudsætning for, at Jutlander Bank kan effektivisere sin organisation, hvilket var et af formålene med fusionen, forklarer bankdirektør Poul Damgaard.

Sammen med reduktionen af personalet offentliggjorde Jutlander Bank torsdag sine planer for den fremtidige filialstruktur.

I Hobro hvor begge tidligere sparekasser var stærkt repræsenteret lukkes afdelingen på Adelgade og filialen i Hobro vil således være at finde på Store Torv.

- Vi er godt klar over, at nogle kunder foretrækker at komme i den lille, hyggelige afdeling i gågaden, men det er ikke rationelt at drive en afdeling i så kort afstand fra vores Privatkundeafdeling på Store Torv, forklarer Per Sønderup, der er direktør på lige fod med Poul Damgaard.

- Og jeg er overbevist om, at de nok skal blive tilfredse med at komme på Store Torv, hvor de vil møde de samme rådgivere, som de kender fra Adelgade afdeling.

Hadsund bliver samlingspunktet for bankens kunder i Østhimmerland og afdelingerne i Terndrup og Als lukkes.

Kunder i de hidtidige afdelinger i Ravnkilde og Nørager vil fremover skulle til Hobro og gøre bankforretninger.

- Tiden er løbet fra de helt små afdelinger med ganske få medarbejdere. I dag kommer kunderne i stadigt mindre omfang i deres bank for at hæve penge og betale regninger. I stedet kommer de for at få økonomisk rådgivning af specialister med en række forskellige kompetencer. Derfor er vi nødt til at organisere os i større enheder, hvor kompetencerne er til stede, siger Per Sønderup.


Seneste nyt

fra Nordjylland