Jyderne banker elforbrug op

 Jyderne banker elforbrug op

Det kniber med at spare på strømmen i det jyske. Ikke siden 1996 er elforbruget steget så meget som sidste år, og det er især i Jylland. Det skriver Ingeniøren.

Efter flere år med et nogenlunde stabilt el-forbrug viser tal fra Dansk Energi, at forbruget steg fra 2005 til 2006 med en hastighed, der ikke er set i 10 år. Den største stigning er sket vest for Storebælt, hvor det gennemsnitlige elforbrug per indbygger er knap ni procent højere end landet som helhed. Det skriver Ingeniøren.

Rapporten fra Dansk Energi giver ikke noget bud på, hvorfor elforbruget er højere vest for Storebælt, men rapporten viser, at den største stigning er sket inden for handel og service med 13 procent, samt offentlige virksomheder med 19 procent.

Inden for handel og service er der især bygge- og anlægsbranchen, der får elforbruget til at stige, mens det offentlige bruger stadig mere strøm på at kommunikere.

Til gengæld er det gennemsnitlige forbrug per bolig faldet med en halv procent fra 2005 til 2006, men det skyldes især det noget mildere vejr i 2006, fremgår det af rapporten fra Dansk Energi.

I boligen er det stadig køleskabet og fryseren, der sluger mest strøm, mens vaskeapparater kommer ind på en andenplads.


Seneste nyt

fra Nordjylland