Jylland tabte på udligningen

Politikerne fra Københavnsområdet vandt, da den kommunale udligningsordning blev forhandlet på plads. Sådan siger Venstres Karsten Lauritzen i tirsdagens udgave af TV2/Nords politiske magasin Kaffeklubben.

I aftenens udgave af Kaffeklubben er blandt andet den omstridte kommunale udligningsordning til debat. Forliget blev indgået mellem Enhedslisten og regeringen, og Venstres Karsten Lauritzen har denne kommentar til resultatet.

- Det er helt klart politikerne fra Københavnsområdet, der har vundet den forhandling. Jyderne tabte, og det ser man jo også nu, hvor Mariagerfjord Kommune står til at skulle af med 17 millioner kroner.

De øvrige gæster i Kaffeklubben, Pernille Vigsø Bagge (SF) og Flemming Møller Mortensen, er uenige med Karsten Lauritzen, og mener at Venstre meldte sig for tidligt ud af forhandlingerne.

- Jeg håber på, at Mariagerfjord Kommune alligevel kan blive tilgodeset. Der er nemlig afsat et ret stort beløb målrettet til kommuner, der bliver ramt urimeligt hårdt, siger Socialdemokraternes Flemming Møller Mortensen.

Udover udligningsordning, så bliver der også diskuteret afskaffelse af helligdage, skattereform og præsters ret til at nægte homoseksuelle velsignelse.

Se med i Kaffeklubben på TV2/Nord tirsdag aften kl. 21.00.


Seneste nyt

fra Nordjylland