Kæmpe budgetoverskridelse på universitetshospital

02:14

Foto: Aalborg Universitetshospital

1 af 2

Aalborg Universitetshospital har i første kvartal overskredet budgettet med et tocifret millionbeløb.

På Aalborg Universitetshospital kæmper man lige nu med et

kæmpe underskud på budgettet. Det betyder blandt andet ansættelsesstop - og kan ende med at få konsekvenser for patienterne.

- Vi har haft store udgifter til medicin og lønninger i første kvartal. Hvis vi ikke skrider ind nu, vil vi få et underskud som er helt uacceptabelt, siger vicedirektør Kim Mikkelsen.

For at undgå et underskud på 70 millioner kroner, når året er omme, har hospitalsledelsen indført et midlertidigt ansættelsesstop. Vicedirektøren kan derfor ikke afvise, at det får konsekvenser for servicen.

- Jeg kan ikke afvise, at enkelte vil kunne opleve en ringere service, men den overordnede indsats over for patienterne forbliver den samme.

Ingen af medarbejderne på Aalborg Universitetshospital ønskede i dag at stille op til interview, men flere af dem siger til TV2/Nord, at de har fået at vide, at de ikke må tage overarbejde - og at de derfor frygter, at det vil gå ud over patienterne i sidste ende.

Regionsrådsformand Ulla Astman siger, at budgetoverskridelsen er et problem, som universitetshospitalet selv må løse. Hun forklarer dog, at de stigende udgifter til medicin er et landsdækkende problem, som hun ikke forventer, at sygehusene helt selv skal stå for at rette op på.

Flere nyheder fra TV2 Nord